Luk

Luk
Luk

Luk

L 21 Lov om ændring af lov om Danmarks Statistik.

Af: Økonomi- og budgetminister Per Hækkerup (S)
Samling: 1971-72
Status: Stadfæstet
Lov nr. 540 af 17-12-1971
Efter 1. behandling henvist til udvalg på 17 medlemmer: Erling Olsen, Camre [formand], Holst (fra 24/11 Marianne Ziirsen), Knud Aage Nielsen (fra 24/11 Poul Dalsager), Poul Nielson, Axel Ivan Pedersen, Bertel Pedersen, Ømann, Per Dich [næstformand], Knud Bro, Hanne Budtz, Juul-Madsen, Nyboe Andersen, Enggaard, Karlskov Jensen, Niels Helveg Petersen og Grethe Philip.

Ved loven foretoges der sådanne ændringer i og tilføjelser til lov nr. 196 af 8. juni 1966 om Danmarks Statistik, at der herved skabes hjemmel for indkrævning af oplysninger til en mere indgående belysning af kreditformidlingen, herunder af omsætningen af pantebreve og vilkårene herfor.

Endvidere er der indføjet en bestemmelse om afgivelse af oplysninger om ordrebeholdninger, og endelig er der foretaget en række mindre justeringer og tydeliggørelser af lovteksten, af hvilke især kan nævnes, at der også er skabt hjemmel til at indkræve oplysninger fra virksomheder, der som f. eks. hoteller leverer serviceydelser.

For så vidt angår serviceydelser, har ministeren i en udtalelse i den af udvalget afgivne betænkning vedrørende turistområdet oplyst, at Danmarks Statistik ud over den iværksatte hotelstatistik og campingstatistik har planer om at etablere en statistik over udlejning af ferieboliger. Den foreslåede udvidelse af lovhjemmelen vil være en forudsætning for iværksættelsen af en sådan statistik. Derudover er der med de nuværende budgetrammer ikke planer om at inddrage andre former for serviceydelser under en statistisk belysning.

Lovforslaget blev ved 3. behandling vedtaget enstemmigt med 131 stemmer.
Partiernes ordførere
Erling Olsen (S), Knud Bro (KF), Knud Enggaard (V), Niels Helveg Petersen (RV) og Sigurd Ømann (SF)