Luk

Luk
Luk

Luk

L 222 Lov om ændring af forskellige lovbestemmelser for Færøerne om pristalsregulerede sociale ydelser.

Af: Socialminister Eva Gredal (S)
Samling: 1971-72
Status: Stadfæstet
Lov nr. 176 af 24-05-1972
Efter 1. behandling henvist til socialudvalget. Lovforslaget blev behandlet sammen med forslag til lov om ændring af lov for Færøerne om folkepension. (Om førtidig folkepension og støtte til omsorgsarbejde m. v.), se foregående sag.

Loven, der træder i kraft den 1. juni 1972, men har gyldighed for ydelser, der er forfaldne til udbetaling den 1. oktober 1971 og senere, indeholder ændringer af 4 af de sociale love for Færøerne, nemlig lov for Færøerne om folkepension, lov for Færøerne om invalidepension m. v., lov for Færøerne om den offentlige sygeforsikring samt lov for Færøerne om børnebidrag til enlige forsørgere m. v.

Loven er en følge af lov nr. 241 af 19. maj 1971 om ændring af lov om beregning af et reguleringspristal, hvorefter reguleringspristallet for januar 1971 er sat lig 100.

Ved loven opnås, at alle pensioner, tillæg, indtægtsgrænser og andre beløb, der i de sociale love for Færøerne er anført med beløb i kroner svarende til reguleringspristallet for januar 1963 = 100, vil være ført ajour efter det nye reguleringspristal.

Lovforslaget der var vedtaget af det færøske lagting, fik tilslutning af alle ordførere og blev ved 3. behandling enstemmigt vedaget med 130 stemmer.
Partiernes ordførere
Evald Kristensen (S), Erik Worm (S), Jørgen Brøndlund Nielsen (V), Ole Vig Jensen (RV) og Kurt Brauer (SF)