Luk

Luk
Luk

Luk

L 90 Forslag til lov om ophævelse af lov om udførsel af fisk og fiskevarer.

Af: Fiskeriminister Chr. Thomsen (S)
Samling: 1971-72
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til samme udvalg som forslag til lov om ophævelse af lov om mindstepriser for fisk, se side 379.

Lovforslaget havde følgende ordlyd:

„Lov nr. 220 af 4. juni 1965 om udførsel af fisk og fiskevarer ophæves med virkning fra Danmarks tilslutning til De europæiske Fællesskaber."

I bemærkningerne til lovforslaget anførtes følgende:

"Loven gennemførtes med det hovedformål at søge at undgå, at vigtige aftagerlande, hvortil flere af de nuværende medlemslande inden for De europæiske Fællesskaber hører, etablerede foranstaltninger til imødegåelse af urimelig priskonkurrence fra danske fisk og fiskevarers side.

Traktaten om oprettelsen af Det europæiske økonomiske Fællesskab samt den fælles fiskeripolitik — der indbefatter en fælles markedsorganisation for fiskeriprodukter omfattende en ordning for priser, vareomsætning, fælles konkurrenceregler samt, for at sikre eksporten til tredielande på basis af verdensmarkedspriser, ydelse af eksportrestitutioner, jfr. rådsforordning nr. 2142/70 af 20. oktober 1970 om den fælles markedsorganisation for fiskeriprodukter — udelukker anvendelsen af kvantitative udførselsrestriktioner samt alle foranstaltninger med tilsvarende virkning mellem medlemslandene.

I relation til tredielandene forudsættes det, at medlemmerne af De europæiske Fællesskaber skal samordne deres handelsforbindelser på en sådan måde, at en fælles handelspolitik kan etableres.

Efter en dansk tilslutning til De europæiske Fællesskaber vil de efter loven gennemførte mindsteeksportprisordninger ikke kunne opretholdes overfor de nuværende medlemslande og må i forhold til tredielande anses for uforenelige med principperne for en fælles handelspolitik, hvorfor loven i forbindelse med Danmarks tilslutning til De europæiske Fællesskaber foreslås ophævet."

Lovforslaget fremsattes og behandledes sammen med forslag til lov om ophævelse af lov om mindstepriser for fisk, se herom nærmest foregående sag, hvortil der i det hele henvises.
Partiernes ordførere
Jens Risgaard Knudsen (S), Henning Andersen (KF), Niels Anker Kofoed (V), Erik Hansen (RV) og Holger Vivike (SF)