Luk

Luk
Luk

Luk

B 28 Forslag til folketingsbeslutning om forenkling af den kommunale administration.

Samling: 1972-73
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til kommunaludvalget.

Forslaget til folketingsbeslutning har følgende ordlyd:

"Folketinget opfordrer regeringen til at nedsætte et udvalg med repræsentanter for: Kommunernes Landsforening, Amtsrådsforeningen og indenrigsministeriet til inden 1. oktober at kortlægge, på hvilke områder der foregår kommunal dobbeltadministration, og udarbejde forslag til forenkling af arbejdsgangen."

I bemærkninger til forslaget anførtes følgende:

"Der er nu forløbet så lang tid, siden kommunalreformen blev gennemført, at tiden er inde til at justere arbejdsområderne på grundlag af de indhøstede erfaringer.

Mange kommunalfolk har i den senere tid givet udtryk for den opfattelse, at der foregår en ikke uvæsentlig dobbeltadministration, specielt mellem primærkommuner og amtskommuner."

Ved 1. behandlingen oplyste indenrigsministeren, at der allerede fra regeringens side var taget initiativ til at undersøge spørgsmålet om dobbeltadministration, idet der var nedsat arbejdsgrupper, hvis opgave det var at kortlægge, hvor overflødig dobbeltadministration forekommer, og fremsætte forslag til de fornødne ændringer i lovgivning eller administrative bestemmelser. Som frist for arbejdets afslutning er sat 1. oktober 1973.

Det udvalg, hvortil forslaget blev henvist, afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Henning Jensen (S), Flemming Jensen (KF), Knud Enggaard (V), Edele Kruchow (RV) og Rolf Lütken (SF)