Luk

Luk
Luk

Luk

L 12 Lov om ændring af lov om forsikringsvirksomhed.

(Ændringer med henblik på Danmarks tilslutning til De europæiske Fællesskaber).

Af:
Samling: 1972-73
Status: Stadfæstet
Lov nr. 504 af 29-11-1972
Efter 1. behandling henvist til erhvervsudvalget.

Loven gennemfører med virkning fra 1. januar 1973 de ændringer i lov om forsikringsvirksomhed, som er nødvendiggjort af 1. direktiv om harmonisering af selskabsretten indenfor EF.

Loven indeholder derfor bestemmelser om at bopæls- og indfødsretskravene fraviges i fornødent omfang, ligesom der ved §§ 58 a, 58 b og 58 c indsættes bestemmelser, der præciserer selskabsorganernes beføjelser til at handle på selskabets vegne og om retsvirkningerne heraf.

Endelig indeholder loven bestemmelser om, at der på selskabernes brevpapir m.v. skal anføres selskabets navn, hjemsted samt det registreringsnummer, hvorunder selskabet er indført i forsikrings-registeret, samt ved en ophævelse af lovens § 24, stk. 1, 2. pkt., at alle de oplysninger, som er fornødne til at fastslå selskabsorganernes identitet, skal fremgå af forsikrings-registeret.

Lovforslaget var en genfremsættelse af et i folketingsåret 1971-72 fremsat forslag (se folketingsårbog 1971-72 s. 401), dog med den ændring, at den gældende lovs § 24, stk. 1, 2 pkt., tillige foresloges ophævet, hvilket var nødvendiggjort af 1. direktiv, artikel 2, stk. 1.

Lovforslaget blev ved 3. behandling enstemmigt vedtaget med 147 stemmer. 2 medlemmer (Meta Ditzel og Skovmand) tilkendegav, at de hverken stemte for eller imod.
Partiernes ordførere
Poul Dalsager (S), Per Federspiel (V), Mads Eg Damgaard (KF), Erik Nordqvist (RV) og Aage Frandsen (SF)