Luk

Luk
Luk

Luk

B 35 Forslag til folketingsbeslutning om ændring af lov om kommunernes styrelse.

Af: Ingolf Knudsen (CD), Ib Larsen (CD), Arne Melchior (CD) og Lena Pedersen (CD)
Samling: 1973-74 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til kommunaludvalget.

Forslaget til folketingsbeslutning havde følgende ordlyd:

"Folketinget opfordrer regeringen til at fremsætte forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse, således at en kommunalbestyrelse får mulighed for at bestemme, at kommunale udvalgs møder kan være offentlige."

Om baggrunden for forslagets fremsættelse hedder det bl. a. i de ledsagende bemærkninger, at forslagsstillerne med dette forslag ønskede at opnå større åbenhed inden for kommunernes styrelse. I øvrigt burde det efter forslagsstillernes opfattelse også på andre områder overvejes at skabe større åbenhed inden for kommunerne.

Ved 1. behandling fik forslaget en overvejende skeptisk modtagelse. Såvel indenrigsministeren som flere af ordførerne gav dog udtryk for generel velvilje over for forslagsstillernes intentioner om bedre kommunikation mellem kommunen og dens borgere, men mente, at spørgsmålet i givet fald burde tages op i forbindelse med en mere generel revision af styrelsesloven. Der blev i den forbindelse fra flere sider henvist til det af Egon Jensen m. fl. fremsatte forslag til folketingsbeslutning om nedsættelse af en kommission til at gennemgå den kommunale styrelseslov (se nærmest foranstående sag). Uden for ordførernes række deltog også Jes Schmidt (CD), der ikke kunne støtte forslaget, i drøftelsen under 1. behandling.

Kommunaludvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Poul Mortensen (S), Holger Lindholt (FP), Knud Raunkjær (V), Edele Kruchow (RV), Hagen Hagensen (KF), Poul Boeg (CD), Henning Philipsen (SF), Willy Bracher (KrF), Ole Flygaard (DR) og Kaj Hansen (DKP)