Luk

Luk
Luk

Luk

B 42 Forslag til folketingsbeslutning om gennemførelse af en ensartet lovgivning omfattende ansættelsesforhold for alle lønmodtagergrupper.

Af: Kurt M. Ipsen (FP)
Samling: 1973-74 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandllng henvist til arbejdsmarkedsudvalget.

Forslaget til folketingsbeslutning havde følgende ordlyd:

"Folketinget opfordrer regeringen til at fremsætte lovforslag, hvorefter der fastsættes ensartede lovregler for alle lønmodtageres ansættelsesforhold."

I de ledsagende bemærkninger angives baggrunden for forslagets fremsættelse bl. a. at være, at de forskellige regler, der findes for de enkelte lønmodtagergrupper vedrørende ansættelse, ferie, sygdom, graviditet, aftjening af værnepligt, opsigelse m. v., er medvirkende til at skabe sociale skel i befolkningen.

Ved 1. behandling fik forslaget en overvejende skeptisk og kritisk modtagelse. Såvel arbejdsministeren som flere af de øvrige partiers ordførere var betænkelige ved at gribe ind på et område, der for en stor del var reguleret gennem forhandlinger mellem arbejdsmarkedets parter. Andre ordførere kritiserede navnlig forslaget for at mangle konkret indhold. Derimod stillede Melchior (CD) sig meget velvillig over for forslaget, og Erling Dinesen (S) mente, at det burde overvejes at nedsætte en kommission med den opgave at finde ud af, på hvilken måde man sikrer, at alle lønmodtagere opnår en virkelig social ligestilling.

Arbejdsmarkedsudvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Kurt M. Ipsen (FP), Ivar Hansen (V), Erik Hansen (RV), Arne Melchior (CD), Palle Simonsen (KF), Aage Frandsen (SF), Willy Bracher (KrF), Niels Mølgaard (DR) og Kaj Hansen (DKP)