Luk

Luk
Luk

Luk

B 61 Forslag til folketingsbeslutning om ændringer i boligsikringsloven.

Af: Kaj Hansen (DKP), Villy Fuglsang (DKP), Knud Jespersen (DKP), Freddy Madsen (DKP), Ib Nørlund (DKP) og Hanne Reintoft (DKP)
Samling: 1973-74 (2. samling)
Status: Tilbagetaget
Efter 1. behandling henvist til boligudvalget.

Forslaget til folketingsbeslutning havde følgende ordlyd:

"Folketinget opfordrer boligministeren til at fremsætte lovforslag om følgende ændringer i boligsikringsloven, jfr. lovbekendtgørelse nr. 395 af 20. juni 1974.

1. De ved lov nr. 308 af 19. juni 1974 foretagne ændringer i boligsikringsloven, der træder i kraft den 1. oktober 1974, udskydes til 1. januar 1975.

2. De nuværende boligsikringssatser skal fortsætte uændret til 1. jaunar 1975.

3. Boligministeren fremsætter et nyt lovforslag til boligsikringslov efter følgende retningslinier:

a. Boligsikringssatserne skal udregnes på grundlag af bruttoindkomsten.

b. Boligsikringen skal i særlig grad tilgodese familier og enkeltpersoner med lave indkomster.

c. Familier med børn skal have et tillæg til boligsikringen for hvert barn.

d. Boligsikringen skal tage hensyn til såvel lejlighedsstørrelse som den årlige leje.

e. Boligsikringen skal være pristalsreguleret. Indkomstforøgelser, der skyldes lønreguleringer som følge af inflation og prisstigninger, må ikke medføre nedsættelse af boligsikringen."

I de ledsagende bemærkninger gjorde forslagsstillerne bl. a. opmærksom på, at

" ... forslaget til folketingsbeslutning tager sigte på at udskyde boligsikringsloven og tage den op til fornyet revision. Endvidere skal forslaget sikre, at de nuværende boligsikringsydelser fortsætter efter 1. oktober og indtil 1. januar, til en ny lov kan være vedtaget.

Principperne for en ny boligsikringslov må være dem, der er gjort gældende i lovforslaget, og det må være en absolut betingelse, at der i den nye boligsikringslov indføres en automatisk pristalsregulering ..."

Forslaget blev behandlet sammen med det af boligministeren fremsatte forslag til lov om ændring af lov om boligsikring, der er behandlet i årbogen under A.I. nr. 38.

Nærværende forslag blev taget tilbage, efter at socialistisk folkeparti efter aftale med Danmarks kommunistiske parti havde stillet et ændringsforslag til det ovenfor nævnte lovforslag fra boligministeren.
Partiernes ordførere
Kirsten Jacobsen (FP), Peter Brixtofte (V), Ingomar Petersen (RV), Per Bendix (KF), Svend Tønnesen (CD), Henning Philipsen (SF), Arne Bjerregaard (KrF), Kaj Hansen (DKP) og Niels Mølgaard (DR)