Luk

Luk
Luk

Luk

F 5 Hvilke oplysninger kan ministeren give vedrørende indføringen af Lyngbyvejens trafik til Københavns centrum?

Til: Minister for offentlige arbejder K. Damsgaard ()
Samling: 1973-74 (2. samling)
Status: Foretaget
Ordføreren for forespørgerne (Kristine Heltberg (SF)) bemærkede, at baggrunden for forespørgslen var, at der havde været for megen mytedannelse omkring Lyngbyvejen og dens vej ind mod centrum. Hun ønskede en endelig forsikring fra ministeren om, at det ikke var meningen, at Lyngbyvejen og dens fortsættelse skulle blive et kæmpemæssigt monument over en forældet planlægning.

Ministeren for offentlige arbejder (Damsgaard) omtalte de oprindelige planer vedrørende Lyngbyvejsprojektet og redegjorde derefter for den meget væsentlige reduktion i projektet, der nu var sket. På den indre strækning fra Hans Knudsens plads til Søerne skulle der kun ske en meget beskeden udbygning med helt minimale indgreb i områderne langs vejen og til en samlet udgift på 20-25 mill. kr. Det var ministerens bestemte opfattelse, at dette var en endelig løsning.

I den efterfølgende debat deltog — foruden ordføreren for forespørgerne og ministeren for offentlige arbejder — Henning Jensen (S), Ipsen (FP), Poul Antonsen (V), Overgaard Nielsen (RV), Juul-Madsen (KF), Ib Larsen (CD), Inge Krogh (KrF) og Fuglsang (DKP).
Partiernes ordførere
Knud Nielsen (S), Henning Jensen (S), Kurt M. Ipsen (FP), Poul Antonsen (V), Ib Larsen (CD), E. Juul-Madsen (KF), Kristine Heltberg (SF), Inge Krogh (KrF) og Villy Fuglsang (DKP)