Luk

Luk
Luk

Luk

L 144 Forslag til lov om ophævelse af lov om Statens Kunstfond.

Samling: 1973-74 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til kulturudvalget.

Forslaget gik ud på en ophævelse af Statens Kunstfond pr. 1. april 1975, hvorved staten vil spare 6 mill. kr.

Forslagsstillerne begrundede i fremsættelsen forslaget med bl. a., at en begrænsning af den offentlige sektor var nødvendig, og ved, at en virkelig ligestilling af kunstnere (kunstarter) kun kunne ske ved, at ingen fik støtte, da man dels af politiske grunde, dels af budgetmæssige årsager er udelukket fra at støtte alle.

Lovforslaget blev ved 1. behandlingen behandlet sammen med forslag til lov om ophævelse af lov om statstilskud til orkestre uden for hovedstadsområdet, forslag til lov om ophævelse af lov om statstilskud til et landsdelsorkester for Sjælland, forslag til lov om ændring af lov om film og biografer og forslag til lov om ændring af lov om teatervirksomhed (alle af Ib Christensen m. fl.).

Kulturministeren tog afstand fra samtlige forslag, der alle gik ud på ophævelse af statsstøtte til kunsten. Det samme gjorde ordførerne for partierne med undtagelse af Vestergaard Eriksen (FP), som støttede forslagene.

Kulturudvalget, hvortil lovforslaget henvistes, afgav ikke betænkning over nærværende forslag.
Partiernes ordførere
Robert Pedersen (S), Niels Vestergaard Eriksen (FP), Mette Madsen (V), Meta Ditzel (RV), Hans Jørgen Lembourn (KF), Arne Melchior (CD), Poul Dam (SF), Willy Bracher (KrF) og Villy Fuglsang (DKP)