Luk

Luk
Luk

Luk

L 185 Lov om ændring af lov om totalisatorspil.

Af: Finansminister Anders Andersen (V)
Samling: 1973-74 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 279 af 14-06-1974
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Loven sigter først og fremmest mod at lette situationen for hestevæddeløbsbanerne. Totalisatorafgiften nedsættes, således at nedsættelsen dels kommer væddeløbsbanerne, dels spillerne til gode derved, at der sker en forhøjelse af den del af indskudssummen, som skal gå tilbage til spillerne. For de såkaldte V-5 spil bibeholdes dog den hidtil gældende gevinstsats.

Totalisatorafgiften ved spil på hestevæddeløbsbaner beregnes efter en proportional skala, således at afgiften ved vinder- og pladsspil udgør 1 pct. af indskudssummen. Ved de øvrige spilleformer, bortset fra V-5 spil, svares en afgift på 10 pct. og ved V-5 spil på 15 pct. af indskudssummen.

Den hidtil gældende ordning med et fast bundfradrag i den beregnede afgift er udbygget således, at der ved spil på travbaner gives et fradrag på 6.000 kr. pr. løbsdag. For galopløb på Klampenborg Væddeløbsbane gives et fradrag på 20.000 kr. pr. spilledag.

Gevinstandelene til spillerne fastsættes herefter således:

Ved vinder- og pladsspil: 80 pct. af indskudssummen. Ved kombineret spil, bortset fra V-5 spil: 70 pct. af indskudssummen. Ved V-5 spil: 60 pct. af indskudssummen.

Over for skatte- og afgiftsudvalget har travsporten givet tilsagn om at etablere en udligningsordning travbanerne imellem, således at de 3 største travbaner afgiver en del af deres merindtægt fra totalisatorvirksomheden til de 6 andre travbaner.

For at undgå at de gennemførte ændringer af reglerne om afgifts- og gevinstberegningen for spil på hestevæddeløbsbaner medfører uheldige virkninger på totalisatorspillet i forbindelse med brevduekapflyvninger, foretages en nedsættelse af afgiften af dette spil, således at brevdueforeningerne får mulighed for at udbetale samme gevinstandele til spillerne som gennemført for hestevæddeløb.

I den af skatte- og afgiftsudvalget afgivne betænkning er anført følgende:

"For skatte- og afgiftsudvalget har det været en afgørende forudsætning for lovforslagets gennemførelse, at "Dansk Travsports Centralforbund" etablerer den i henvendelse af 25. april 1974 angivne udligningsfond, hvorfra der til de 6 mindste baner ydes de i henvendelsen nævnte beløb pr. løbsdag.

For at kunne følge udviklingen i totalisatorspillet, i banernes omsætning og i de enkelte baners økonomi og for at sikre, at ovennævnte forudsætning vedrørende udligningsfonden indfries, forudsætter skatte- og afgiftsudvalget, at „Dansk Travsports Centralforbund" hvert år tilstiller finansministeren udligningsfondens regnskab med angivelse af, hvorledes såvel fondens indtægter som udgifter fordeler sig på hver enkelt travbane."

Om lovens baggrund i øvrigt henvises til det af finansministeren den 7. marts 1974 fremsatte forslag til lov om ændring af lov om totalisatorspil (se A. II. nr. 6), der alene gik ud på en udskydelse af lovens revision.

Ved nærværende lovforslags 3. behandling vedtoges forslaget enstemmigt med 149 stemmer, idet dog 7 medlemmer (DKP og Kaj V. Andersen (V)) tilkendegav, at de hverken stemte for eller imod.