Luk

Luk
Luk

Luk

L 40 Forslag til lov om ændring af lov om tjenestemandspension.

Af: Finansminister Anders Andersen (V)
Samling: 1973-74 (2. samling)
Status: Tilbagetaget
Efter 1. behandling henvist til det politisk-økonomiske udvalg.

Lovforslaget var til 1. behandling sammen med forslag til lov om et dyrtidstilskud (l, (A. II. nr. 4), forslag til lov om midlertidig ændring af dyrtidsregulering af arbejdsvederlag (A. II. nr. 9) og forslag til lov om udbyttebegrænsning m.v. (A. I. nr. 48) hvortil der henvises.

Det samtidig fremsatte forslag til lov om midlertidig ændring af dyrtidsregulering af arbejdsvederlag omfatter også tjenestemandslønninger, men finder ikke anvendelse på tjenestemandspensioner m.v., jfr. almindelige bemærkninger til det nævnte lovforslag.

Imidlertid bestemmes det i § 27, stk. 1, i lov om tjenestemandspension, at pensioner og efterindtægt dyrtidsreguleres på samme måde som tjenestemandslønninger.

Ved nærværende lovforslag foreslås derfor en midlertidig ændring af lov om tjenestemandspension, der muliggør en fortsat dyrtidsregulering af tjenestemandspensioner m.v. efter bestemmelserne i aftale af 2. maj 1973 mellem økonomi- og budgetministeren og tjenestemændenes centralorganisationer om justering af tjenestemandslønninger m.v. fra 1. april 1973, jfr. økonomi- og budgetministeriets bekendtgørelse nr. 278 af 23. maj 1973.

Lovforslaget blev sammen med forslaget om dyrtidstilskud og forslag om midlertidig ændring af dyrtidsregulering af arbejdsvederlag taget tilbage (8/2 F. sp. 1914).
Partiernes ordførere
Per Hækkerup (S)