Luk

Luk
Luk

Luk

L 53 Lov om ændring af lov om Københavns lufthavnsvæsen.

Af: Minister for offentlige arbejder K. Damsgaard ()
Samling: 1973-74 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 220 af 24-04-1974
Efter 1. behandling henvist til udvalget om offentlige arbejder.

Om lovens indhold fremgår følgende af bemærkningerne til lovforslaget:

"Den gældende bestemmelse i § 7, stk. 2, i lov om Københavns lufthavnsvæsen, hvorefter forslag om revision af loven skal forelægges folketinget i folketingsåret 1973-74, skyldes ønsket om at tilsikre en fornyet vurdering af spørgsmålet om organisationsformen for den ved loven oprettede nye lufthavnsvirksomhed.

Det er imidlertid regeringens hensigt at undlade at søge gennemført lovgivning i den resterende del af indeværende folketingssamling, som ikke er absolut påkrævet. Under hensyn til, at lufthavnsvæsenets styrelseslov er gennemført så sent som i folketingssamlingen 1970-71 og først er trådt i kraft den 1. april 1971, anser regeringen det ydermere for at være en fordel, at lovrevisionen udskydes, således at der igennem en lidt længere periode end forudsat vil kunne indhøstes erfaringer med hensyn til spørgsmålet om driftsformen for lufthavnsvirksomheden."

Ministeren for offentlige arbejder havde foreslået, at lovrevisionen skulle udsættes til folketingsåret 1975-76, men under udvalgsarbejdet blev der opnået enighed om, at revisionen kun skulle udsættes til folketingsåret 1974-75.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget enstemmigt med 150 stemmer.
Partiernes ordførere
Jens Kampmann (S), Leif Glensgård (FP), Gustav Holmberg (V), Poul Overgaard Nielsen (RV), E. Juul-Madsen (KF), Ib Larsen (CD), Henning Philipsen (SF), Inge Krogh (KrF), Knud Jespersen (DKP) og Niels Mølgaard (DR)