Luk

Luk
Luk

Luk

L 61 Lov om international godstransport med motorkøretøjer

Af: Minister for offentlige arbejder K. Damsgaard ()
Samling: 1973-74 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 257 af 22-05-1974
Efter 1. behandllng henvist til udvalget om offentlige arbejder.

Efter 2. behandling henvist til fornyet udvalgsbehandling.

Om baggrunden for loven kan følgende anføres:

De nuværende bestemmelser for international godstransport ad landevej findes i lov nr. 232 af 25. maj 1951 om international godskørsel med motorkøretøjer. Det net af bilaterale aftaler om international vejtransport, som Danmark siden lovens gennemførelse har indgået med omtrent samtlige øvrige europæiske stater og de i internationale organer skete vedtagelser på vejtransportens område samt den praksis, som gennem årene har udviklet sig, gør det imidlertid påkrævet at gennemføre en ændring og ajourføring af lovens bestemmelser.

Dette behov er accentueret efter Danmarks tilslutning til De europæiske Fællesskaber, idet det har vist sig, at loven ikke indeholder hjemmel til administrativt at gennemføre de foranstaltninger, der er nødvendige til iværksættelse af fællesskabsbestemmelserne om international godstransport.

Loven bestemmer, at der kræves tilladelse til kørsel med motorkøretøjer, der benyttes til transport af gods over landets grænse. Endvidere fastsætter loven de vilkår, der kan kræves opfyldt ved udfærdigelsen af nævnte tilladelser. Afgørelse herom træffes af ministeren for offentlige arbejder eller i henhold til ministerens bemyndigelse af direktoratet for vejtransport.

Lovforslaget blev velvilligt modtaget af de fleste ordførere, idet dog ordførerne for Danmarks kommunistiske parti og Danmarks retsforbund ikke kunne medvirke til lovens gennemførelse.

Lovforslaget blev behandlet sammen med forslag til lov om international buskørsel (se herom nærmest følgende sag).

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 126 stemmer mod 7 (DKP, DR).
Partiernes ordførere
Otto Mørch (S), Jens Peder Bodart (FP), Gustav Holmberg (V), Per Gudme (RV), Johannes Burgdorf (KF), Henning Philipsen (SF), Inge Krogh (KrF), Ib Nørlund (DKP) og Niels Mølgaard (DR)