Luk

Luk
Luk

Luk

L 124 Forslag til lov om ændring af lov om administration af Det europæiske økonomiske Fællesskabs forordninger om markedsordninger for frugt og gartneriprodukter m.v.

Af: Landbrugs- og fiskeriminister Niels Anker Kofoed ()
Samling: 1974-75 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter lovforslaget ændres revisionsbestemmelsen i § 24 i lov om administration af Det europæiske økonomiske Fællesskabs forordninger om markedsordninger for frugt og gartneriprodukter m.v. således, at forslag om revision af loven fremsættes for folketinget i folketingsåret 1975-76.

Om baggrunden for lovforslaget, der blev fremsat sammen med forslag til lov om ændring af lov om administration af Det europæiske økonomiske Fællesskabs markedsordninger for landbrugsvarer m. v. (se nærmest foranstående sag), hedder det bl. a. i de ledsagende bemærkninger:

„De ved loven indførte regler om administrationen af Fællesskabets markedsordninger for frugt og gartneriprodukter m. v. har vist sig at fungere hensigtsmæssigt. Der foreligger heller ikke for finansministeriet erfaringer, som kan begrunde ændringer i lovens administrative bestemmelser på indeværende tidspunkt, jfr. bemærkningerne til forslag til lov om ændring af lov nr. 595 af 22. december 1972.

Spørgsmålet om revision af loven i indeværende folketingssamling har været drøftet på en række møder i det i lovens § 2 nævnte udvalg. På disse møder er der fra den i udvalget repræsenterede organisation Erhvervsrådet for Gartneri og Frugtavl fremsat ønske om visse ændringer i lovens kapitel 3 vedrørende tilskuds- og låneordninger. Man ønsker navnlig, at der gives mulighed for at yde tilskud til oprettelse eller omorganisering af producentsammenslutninger for planter og blomster. Lovens § 16, stk. 1, giver på indeværende tidspunkt mulighed for at yde tilskud til oprettelse eller omorganisering af producentsammenslutninger for frugt og grønsager, og til dette formål ydes der refusion (50 pct.) fra EFs landbrugsfond. Tilskud til oprettelse eller omorganisering af producentsammenslutninger for planter og blomster er på visse betingelser tilladt efter EFs statsstøtteregler, men til dette formål ydes der på indeværende tidspunkt ikke refusion fra EFs landbrugsfond. I det kommende år kan der forventes en ny behandling i Ministerrådet af et af EF-Kommissionen tidligere fremsat forslag om producentsammenslutninger for landbrugsvarer, og dette forslag indebærer mulighed for refusion fra landbrugsfonden af tilskud til producentsammenslutninger også for planter og blomster. Det forekommer derfor hensigtsmæssigt at udskyde revisionen til folketingsåret 1975-76.

Endvidere kan der i det kommende år formentlig påregnes visse organisatoriske ændringer vedrørende de i lovens § 2 nævnte erhvervsorganisationer, hvorfor en ændring af lovens § 2 mest hensigtsmæssigt kan udskydes til næste folketingssamling."

Lovforslaget nåede ikke til 1. behandling inden udskrivningen af nyvalg til folketinget.