Luk

Luk
Luk

Luk

L 47 Forslag til lov om ændring af lov om skibsregistrering.

Af: Økonomi- og handelsminister Poul Nyboe Andersen (V)
Samling: 1974-75 (1. samling)
Status: Bortfaldet
I bemærkningerne til forslaget forklares baggrunden herfor:

Lov nr. 93 af 29. marts 1957 om skibsregistrering fastsætter i § 12, at skibsregistret skal sende genparter af samtlige registrerede dokumenter for skibe med hjemsted uden for Københavnsområdet til det distriktskontor, i hvis område skibet er hjemmehørende, med henblik på indsættelse i en særlig for det pågældende skib indrettet distriktsmappe. Formålet hermed er, at der lokalt ved henvendelse til vedkommende toldkammer, der fungerer som distriktskontor, skal kunne fås orienterende oplysninger om et registreret skibs data, ejerforhold, behæftelser m. v.

Efter sagens natur kan distriktsmapperne ikke være ajourført, idet der direkte til skibsregistret i København kan være anmeldt dokumenter, som først efter disses registrering indgår i distriktsmapperne. Pålidelige oplysninger om et registreret skib kan således kun fås ved henvendelse til skibsregistret, hvilket normalt lettest og hurtigst kan ske telefonisk.

Ordningen har derfor i praksis mistet en væsentlig del af sin oprindelige betydning, og da den medfører en arbejdsmæssig belastning for skibsregistret, foreslås den som led i en række rationaliseringsforanstaltninger, der har til formål at nedsætte ekspeditionstiden ved skibsregistret, ophævet.

Lovforslaget fik en velvillig modtagelse fra samtlige partiers ordførere ved 1. behandling.

Erhvervsudvalget nåede ikke at afgive betænkning over forslaget, inden folketingsvalget blev udskrevet.

Det genfremsattes og gennemførtes i folketingsårets 2. samling, se under 2. samling A.I. nr. 57.
Partiernes ordførere
Erling Jensen (S), Palle Tillisch (FP), Erik Hansen (RV), Erik Ninn-Hansen (KF), Egon Højland (CD), Aage Frandsen (SF), Willy Bracher (KrF), Niels Mølgaard (DR) og Villy Fuglsang (DKP)