Luk

Luk
Luk

Luk

L 103 Forslag til lov om ophævelse af lov om regulering af kreditformidling.

Samling: 1974-75 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til det politisk-økonomiske udvalg.

Lovforslaget tilsigtede at ophæve lov nr. 543 af 17. oktober 1973 om regulering af kreditformidling.

Om baggrunden for det fremsatte forslag oplystes i de ledsagende bemærkninger følgende:

„Forslaget begrundes med, at forslagsstillerne må være imod en så vidtgående bemyndigelse til økonomiministeren, ligesom det er forslagsstillernes opfattelse, at loven er et afskrækkende eksempel på en lovgivning, der er ude af takt med det praktiske livs muligheder. Det er særdeles betænkeligt at give offentlige myndigheder beføjelser på områder, der kun kan klares samfundsansvarligt af dem, der handler under den private sektors jernhårde økonomiske love. Restriktion avler restriktion. En sådan udvikling må forebygges, idet restriktionsvælde inden for kreditformidlingen betyder urimelig diskrimination (her kaldet selektiv kreditpolitik) til skade for nye initiativer, der er så strengt nødvendige for forretningen Danmarks opretholdelse og videreførelse."

Ved 1. behandlingen fik lovforslaget kun tilslutning fra ordføreren fra det konservative folkeparti.

Lovforslaget var en genfremsættelse af et af fremskridtspartiet i folketingsåret 1974-75, 1. samling, fremsat lovforslag. (Se 1. samling, A.II. nr. 120).

Det politisk-økonomiske udvalg afgav ikke betænkning over lov.forslaget, men afgav (3/10) en beretning.
Partiernes ordførere
Henry Grünbaum (S), Poul Nyboe Andersen (V), Sigurd Ømann (SF), Bernhard Baunsgaard (RV), Erik Ninn-Hansen (KF), Jens Møller (KrF), Kaj Hansen (DKP) og Jes Schmidt (CD)