Luk

Luk
Luk

Luk

B 32 Forslag til folketingsbeslutning om bevarelse af Tårnby politikreds.

Samling: 1975-76
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til retsudvalget.

Forslaget til folketingsbeslutning havde følgende ordlyd:

„Folketinget opfordrer regeringen til ikke at fremme sammenlægningen af Tårnby og Københavns politikredse, som foreslået i betænkning nr. 742 om politikredsinddelingen i hovedstadsområdet af det af justitsministeriet den 10. maj 1967 nedsatte strukturudvalg vedrørende politiet."

Forslagsstillerne omtalte i bemærkningerne til forslaget, at strukturudvalget vedrørende politiet i en betænkning om politikredsinddelingen i hovedstadsområdet havde foreslået Tårnby og Københavns politikredse sammenlagt. En sådan sammenlægning burde efter forslagsstillernes mening ikke foretages, idet den eksisterende politikreds havde et tilstrækkeligt stort befolkningsunderlag, at Københavns politikreds i forvejen var for stor, og de berørte kommuner i Tårnby politikreds ønskede politikredsen bevaret.

Ved 1. behandlingen oplyste justitsministeren, at han agtede at anmode strukturudvalget om at undersøge mulighederne for en effektivisering af politiarbejdet gennem en udbygning af samarbejdet mellem politikredsene, især i hovedstadsområdet. Det fremgik i øvrigt af debatten, at der ikke var konkrete planer eller ønsker om at nedlægge Tårnby politikreds.

Under udvalgsbehandlingen modtog udvalget en tilkendegivelse fra justitsministeren om, at der ikke i de førstkommende år vil opstå behov for væsentlige reguleringer eller omlægninger af polititjenesten i hovedstadsområdet, herunder nedlæggelse af politikredse. Bl. a. på denne baggrund afsluttede retsudvalget sin behandling af forslaget ved afgivelse af en beretning, hvori det bl. a. hedder:

„Efter det således foreliggende må retsudvalget, der ønsker Tårnby politikreds opretholdt som en selvstændig enhed, konstatere, at der ikke fra regeringens side vil blive fremsat forslag til sammenlægning af Tårnby og Københavns politikredse, som det er foreslået i strukturudvalgets betænkning nr. 742."
Partiernes ordførere
Ejler Koch (S), Hans Biltzing (V), Kjeld Wamberg (FP), Per Gudme (RV), Poul Dam (SF), Hagen Hagensen (KF), Poul H. Møller (KrF), Hanne Reintoft (DKP), Svend Tønnesen (CD) og Preben Wilhjelm (VS)