Luk

Luk
Luk

Luk

B 40 Forslag til folketingsbeslutning om ændring af ligningsloven. (Lejeværdiregler m. v. for fritidshuse).

Samling: 1975-76
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsuclvalget.

Forslaget havde følgende indhold:

„Folketinget opfordrer regeringen til at udarbejde lovforslag om ændring af ligningsloven efter følgende retningslinjer:

1. For ejendomme, der ikke anvendes til helårsbeboelse (sommerhuse), svares en afgift på 2 pct. af forskelsværdien efter 15. alm. vurdering. Afgiften tilfalder kommunen. Afgiften indeksreguleres i overensstemmelse med den alm. ejendomsvurdering. Den 15. alm. vurdering sættes = 100.

2. Vedligeholdelsesudgifter, kloakudgifter og vandafgifter anses for private udgifter og kan ikke fradrages den skattepligtige indkomst.

3. Udleje af sommerhuse tillægges kun den skattepligtige indkomst for den del af lejeindtægten, der overstiger 5 pct. af ejendomsvurderingen.

4. Den fikserede ejendomsskyld til staten bortfalder.

5. Loven får virkning fra og med indkomståret 1976."

Forslaget var en delvis genfremsættelse, idet det fremtrådte som en del af det af de samme forslagsstillere i folketingsåret 1974-75 fremsatte forslag til folketingsbeslutning om ændring af ligningsloven (Lejeværdiregler m.v.) (se Folketingsårbog 1974-75, side 668).

Ved 1. behandling udtalte ministeren for skatter og afgifter, at regeringen ikke kunne gå ind for forslaget, idet han i øvrigt henviste til sine bemærkninger, da det tilsvarende forslag var til 1. behandling i det foregående folketingsår.

Forslaget fremsattes sammen med forslag til folketingsbeslutning om ændring af ligningsloven (Lejeværdiregler rn. v.) af samme forslagsstillere (se B. II. nr. 45) og blev ved 1. behandling behandlet sammen med dette og følgende forslag: forslag til folketingsbeslutning om ændring af ligningsloven (Beregning af lejeværdi for fritidshuse) (af Erhard Jakobsen m.fl.) (se B. II. nr. 47), forslag til folketingsbeslutning om ændring af ligningsloven (Reglerne vedr. tofamilieshuse) (af Erhard Jakobsen m.fl.) (se B. II. nr. 46) og forslag til lov om ændring af ligningsloven (Forhøjelse af standardfradrag for parcelhuse, indførelse af standardfradrag for ejerlejligheder (af Jes Schmidt m.fl.) (se A. II. nr. 81).
Partiernes ordførere
Ove Hansen (S), Henning Christophersen (V), J. E. Foged (V), Kirsten Jacobsen (FP), Per Gudme (RV), Sigurd Ømann (SF), Poul Schlüter (KF), Arne Bjerregaard (KrF), Kaj Hansen (DKP), Erhard Jakobsen (CD) og Preben Wilhjelm (VS)