Luk

Luk
Luk

Luk

B 44 Folketingsbeslutning om en udvidet statslig information.

Samling: 1975-76
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Folketingsbeslutningen har følgende ordlyd:

„Folketinget opfordrer regeringen til at nedsætte et udvalg på 11 medlemmer til udformning af forslag til retningslinjer for en udvidet statslig information.

Udvalget skal bestå af 2 medlemmer udpeget af regeringen og et medlem for hvert af de i finansudvalget repræsenterede partier.

Formanden for udvalget udpeges blandt de 11 medlemmer af statsministeren.

Inden udgangen af 1976 skal udvalget udforme forslag til retningslinjer for indhold og omfang af en udvidet statslig information om bl. a. vedtagne lovforslag, bekendtgørelser, ændringer i cirkulærer m. v. af almen interesse for offentligheden. Udvalget skal have for øje, at der i informationsarbejdet for landet som helhed opnås den højeste dækningsgrad i befolkningen eller i særlige tilfælde den bedste dækning af de grupper af befolkningen, der specielt sigtes imod. Af hensyn til befolkningens muligheder for at kunne fastholde meddelte oplysninger skal trykt orientering udgøre en væsentlig del af informationen.

Mulighederne for orientering gennem radio og tv bør indgå i udvalgets arbejde, der på dette område ligeledes skal afsluttes inden udgangen af 1976."

Forslaget fik ved 1. behandling tilslutning fra samtlige ordførere, bortset fra fremskridtspartiets.

Under udvalgsarbejdet opnåedes der enighed om en tydeliggørelse af forslagets tekst, således at det endnu klarere fremgik, at en offentlig information bør have en så høj dækningsgrad som muligt over for befollmingen eller de grupper i befollmingen, en given information sigter imod. Annoncering i dagblade eller andre medier samt anvendelse af tryksager skal alene afgøres ud fra ønsket om at sikre den bedst mulige information.

Forslaget blev ved 2. (sidste) behandling vedtaget med 123 stemmer mod 22 (FP).
Partiernes ordførere
R. Lysholt Hansen (S), Poul Hartling (V), Svend Andersen (FP), Hilmar Baunsgaard (RV), Poul Dam (SF), Poul Schlüter (KF), Inger Stilling Pedersen (KrF), Villy Fuglsang (DKP), Jes Schmidt (CD) og Kurt Hansen (VS)