Luk

Luk
Luk

Luk

L 11 Lov om ændring af forskellige lovbestemmelser for Færøerne om pristalsregulerede sociale ydelser.

Af: Socialminister Eva Gredal ()
Samling: 1975-76
Status: Stadfæstet
Lov nr. 590 af 26-11-1975
Loven, der indeholder ændringer af 4 af de sociale love for Færøerne, nemlig de færøske folke- og invalidepensionslove, den færøske sygeforsikringslov og den færøske lov om børnebidrag til enlige forsørgere m.v., er en følge af den i foråret gennemførte nulstilling af pristallet, hvorefter reguleringspristallet for januar 1975 er sat lig 100.

Ved loven opnås på samme måde som ved den i foråret for det øvrige rige gennemførte lovgivning, at alle pensioner, tillæg, indtægtsgrænser og andre beløb, der i de sociale love for Færøerne er anført med beløb i kroner svarende til reguleringspristallet for januar 1971 = 100, vil være ført à jour efter det nye reguleringspristal.

Loven har virkning for beregningen af de sociale ydelser, der er forfaldne til udbetaling den 1. oktober 1975 og senere.

Ved lagtingsbeslutning var det blevet vedtaget at anbefale regeringen at fremsætte lovforslaget, som uden udvalgsbehandling blev vedtaget ved 3. behandling med 120 stemmer mod 2 (VS); 3 medlemmer (DKP) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Johan Nielsen (S) og Gunner Baunsgaard (RV)