Luk

Luk
Luk

Luk

L 153 Forslag til lov om ændring af lov om ophavsretten til litterære og kunstneriske værker.

(Søfolks fjernsynsbetjening).

Samling: 1975-76
Status: 3. behandlet/Forkastet
Efter 1. behandling henvist til kulturudvalget.

Lovforslaget udvider ophavsretslovens § 11 således, at der af et offentliggjort værk må fremstilles eksemplarer "til brug for de om bord på danske skibe i udenrigsfart beskæftigede personer, dog alene for så vidt angår eksemplarfremstilling og brug af danske fjernsynsudsendelser."

Ved 1. behandling oplyste ministeren for kulturelle anliggender, Niels Matthiasen, at problemerne i forbindelse med opbygningen af en programtjeneste for de søfarende havde været behandlet af et udvalg nedsat i forbindelse med vedtagelsen af den ny radiolov, og at der var indledt forhandlinger med bl.a. handelsministeren om en løsning af spørgsmålet.

På baggrund af ministerens oplysninger vandt forslaget ikke tilslutning hos partierne. Ved 3. behandling forkastedes lovforslaget med 125 stemmer mod 19 (FP), 1 medlem (Patursson (Færø.)) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Lasse Budtz (S), Nathalie Lind (V), Bernhard Baunsgaard (RV), Poul Dam (SF), Hagen Hagensen (KF), Poul H. Møller (KrF), Ib Nørlund (DKP), Lars Abel (CD) og Preben Wilhjelm (VS)