Luk

Luk
Luk

Luk

L 172 Forslag til lov om Lovtidende.

Af: Justitsminister Orla Møller (S)
Samling: 1975-76
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til retsudvalget.

Ved lovforslaget foreslås de nuværende to meddelelsesblade Lovtidende og Ministerialtidende sammenlagt til én publikation, Lovtidende, der herefter skal indeholde såvel love, anordninger og bekendtgørelser som de administrative retsforskrifter, der hidtil er blevet optaget i Ministerialtidende. Samtidig skal Lovtidende indeholde en registrering af anordninger og bekendtgørelser, der efter særlig bestemmelse kundgøres i Statstidende.

Endvidere indeholdt lovforslaget bestemmelser om adgang for justitsministeren til at fastsætte særlige kundgørelsesmåder i tilfælde, hvor Lovtidende ikke kan udkomme. Kundgørelse skal i så fald fortrinsvis ske i radio eller fjernsyn.

Endelig skal nævnes, at der stilledes forslag om, at den almindelige frist for ikrafttræden af love m. v., som efter den gældende lov er 1 uge fra kundgørelsen, bliver på 3 uger.

Lovforslaget byggede på en betænkning afgivet af et af justitsministeriet nedsat udvalg (Betænkning nr. 740/1975).

Ved 1. behandling blev der givet udtryk for en del skepsis over for det hensigtsmæssige i en sammenlægning af Lovtidende og Ministerialtidende.

Retsudvalget tilendebragte ikke behandlingen af lovforslaget inden folketingsårets udløb.
Partiernes ordførere
Ole Espersen (S), Bernhardt Tastesen (S), Hans Biltzing (V), Steffen Kjærulff-Schmidt (FP), Per Gudme (RV), Ebba Strange (SF), Poul H. Møller (KrF), Hagen Hagensen (KF) og Preben Wilhjelm (VS)