Luk

Luk
Luk

Luk

L 49 Forslag til lov om ændring af forskellige skattelove.

(Skattemæssig ligestilling af ægtefæller).

Af: Minister for skatter og afgifter Svend Jakobsen (S)
Samling: 1976-77 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Lovforslaget gik ud på at hver ægtefælle fremtidig skal selvangive og beskattes af sin indkomst, hvad enten der er tale om arbejdsindkomst eller formueindkomst, ligesom hver af ægtefællerne bliver skattepligtig af sin formue.

Lovforslaget er stort set en genfremsættelse af et i folketingsåret 1975-76 fremsat lovforslag. (Se Folketingsårbog 1975-76, side 286).

Dog adskilte nærværende lovforslag sig på visse punkter fra det tidligere fremsatte forslag. Fra den skriftlige fremsættelsestale kan citeres følgende:

„Der er dels foretaget en del redaktionelle ændringer, dels er reglerne for beregning af skatten af ægtefællernes formueindkomst ændret. Denne ændring er foretaget i erkendelse af, at de i det tidligere fremsatte lovforslag foreslåede regler om beregningen af en samlet skat af ægtefællernes samlede formueindkomst med efterfølgende fordeling på hver ægtefælles positive eller negative formueindkomst var komplicerede og vanskeligt forståelige for skatteyderne.

Selv om der således i forhold til det tidligere lovforslag er foretaget en forenkling af reglerne for beregning af skatten af formueindkomst, er de nu foreslåede regler alt i alt mere komplicerede end de gældende regler og må antages at være noget mere administrationskrævende."

Skatte- og afgiftsudvalget, hvortil lovforslaget henvistes efter 1. behandling, afgav ikke betænkning herover inden samlingens slutning.
Partiernes ordførere
Jens Kampmann (S), Aksel Pedersen (V), Helge Dohrmann (FP), Bernhard Baunsgaard (RV), Ebba Strange (SF), Jens Møller (KrF), Ib Stetter (KF), Knud Jespersen (DKP), Lars Abel (CD) og Steen Folke (VS)