Luk

Luk
Luk

Luk

L 214 Lov om ændring af lov om gennemførelse af energibesparende foranstaltninger i statens bygninger m. v.

Af: Boligminister Ove Hove ()
Samling: 1976-77 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 479 af 14-09-1977
Efter 1. behandling henvist til boligudvalget.

Efter 2. behandling henvist til fornyet udvalgsbehandling.

Ved loven stilles der yderligere 40 mill. kr. til rådighed for energibesparende foranstaltninger i statens bygninger m.v., fordelt med 20 mill. kr. i hvert af finansårene 1979 og 1980.

Forslaget fremsattes i folketingets ekstraordinære mødeperiode i august som et led i en række forslag, fremsat dels af regeringen, dels af forskellige partier. Forslagene behandledes sammen ved første behandling og er anført samlet under behandlingen af forslag til lov om ændring af merværdiafgiftsloven. (Forhøjelse af afgiften), se A.I. 2. samling nr. 103. Størstedelen af forslagene gennemførtes som den kriselovgivning, der blev resultatet af et forlig, indgået mellem partierne S, V, KF og RV.

Det fremgår bl. a. af de bemærlminger, der ledsagede lovforslaget, at det er en del af regeringens beskæftigelsesplan, og at formålet med lovforslaget både er at hjælpe på beskæftigelsessituationen og at opnå fornødne energibesparelser i overensstemmelse med regeringens energiplan.

Lovforslaget blev fremsat og behandlet sammen med forslag til lov om ændring af lov om statstilskud til energibesparende foranstaltninger vedrørende bygninger, se nærmest følgende sag, og forslag til lov om ændring af lov om realkreditinstitutter (Midlertidig udvidet adgang til realkreditbelåning), se A. I. 2. samling nr. 17.

Boligudvalget afgav ikke tillægsbetænkning over lovforslaget i forbindelse med lovforslagets henvisning til fornyet behandling i udvalget efter 2. behandlingen.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 115 stemmer mod 26 (FP).
Partiernes ordførere
Winnie Russell (S), Uwe Jensen (FP), Kirsten Jacobsen (FP), Jørgen Brøndlund Nielsen (V), Keld Andersen (KF), Ib Langsted (CD), Kaj Hansen (DKP), Ib Bjørn Poulsen (SF), Niels Helveg Petersen (RV), Jens Møller (KrF), Alfred Hansen (DR) og Preben Wilhjelm (VS)