Luk

Luk
Luk

Luk

L 233 Forslag til lov om ændring af lov om særlig indkomstskat.

Af: Ole Olsen (SF), Gert Petersen (SF) og Ebba Strange (SF)
Samling: 1976-77 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Efter 2. behandling henvist til fornyet udvalgsbehandling.

Hensigten med lovforslaget er en betydelig skærpelse af beskatningen af kapitalgevinster på jord og fast ejendom. Skatten er udformet som en kapitalvindingsskat, d.v.s. en skat som først forfalder til betaling, når kapitalgevinsten er konstateret ved salg eller arv.

Forslaget fremsattes i folketingets ekstraorsinære mødeperiode i august som et led i en række forslag, fremsat dels af regeringen, dels af forskellige partier. Forslagene behandledes sammen ved første behandling og er anført samlet under behandlingen af forslag til lov om ændring af merværdiafgiftsloven. (Forhøjelse af afgiften), se A. I. 2. samling nr. 103. Størstedelen af forslagene gennemførtes som den kriselovgivning, der blev resultatet af et forlig, indgået mellem partierne S, V, KF og RV.

Lovforslaget blev efter 2. behandling henvist til fornyet udvalgsbehandling, men der blev ikke afgivet tillægsbetænkning over lovforslaget.
Partiernes ordførere
Svend Auken (S), Mogens Glistrup (FP), Henning Christophersen (V), Poul Schlüter (KF), René Brusvang (CD), Gert Petersen (SF), Freddy Madsen (DKP), Niels Helveg Petersen (RV), Jens Møller (KrF), Ib Christensen (DR) og Preben Wilhjelm (VS)