Luk

Luk
Luk

Luk

L 49 Lov om ændring af lov om offentlig sygesikring.

(Ændret sammensætning af det centrale forhandlingsudvalg m. m.).

Af: Socialminister Eva Gredal (S)
Samling: 1976-77 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 211 af 18-05-1977
Efter 1. behandling henvist til socialudvalget.

Ved loven, der for de fleste ændringers vedkommende er trådt i kraft den 1. juli 1977, er gennemført følgende:

Tilskud til lægemidler gælder også i tilfælde, hvor dette er indkøbt i et andet nordisk land end det, hvori det er ordineret.

Repræsentanter for finans-, indenrigs- og socialministerierne deltager i det centrale forhandlingsudvalgs møder, hvilket begrundes med hensynet til samordningen med statens økonomiske politik og social- og sundhedspolitik i øvrigt i forbindelse med indgåelsen af sygesikringsoverenskomsterne.

Der er etableret en ny 2 års-periode til indsamling af erfaringer i forbindelse med tilskud til kiropraktisk behandling. Sidstnævnte blev indsat ved et ændringsforslag i udvalgets betænkning.

Herudover er der gennemført enkelte mindre ændringer.

Lovforslaget var en genfremsættelse fra 1. samling, se foran A. II., 1. saml., nr. 61.

Ved 1. behandling tilsagde alle ordførere støtte til lovforslaget, idet nogle ordførere havde betænkeligheder navnlig med hensyn til de ministerielle repræsentanter i forhandlingsudvalget.

Lovforslaget blev ved 3. behandling vedtaget enstemmigt med 154 stemmer.
Partiernes ordførere
Inge Fischer Møller (S), Ole Hovmand (FP), Hans Jørgen Holm (V), Karen Thurøe Hansen (KF), Yvonne Herløv Andersen (CD), Tove Jørgensen (DKP), Lilli Gyldenkilde (SF), Inge Krogh (KrF), Grethe Philip (RV) og Alfred Hansen (DR)