Luk

Luk
Luk

Luk

L 99 Lov om ændring af lov om film og biografer.

Af: Minister for kulturelle anliggender Niels Matthiasen ()
Samling: 1976-77 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 238 af 08-06-1977
Efter 1. behandling henvist til kulturudvalget.

Loven indeholder en række ændringer af lovteknisk karakter, hvorved der foretages en tilpasning til EF-reglerne om etableringsret og tjenesteydelser. Endvidere indebærer loven nogle mindre ændringer, f. eks. i bestemmelserne om indstilling af medlemmer til filminstituttets bestyrelse, om filmkonsulenternes ansættelsesperiode og om sammensætningen af filmcentralens bestyrelse.

Endelig indeholder loven en bestemmelse, hvorefter forslag til revision skal fremsættes for folketinget senest i folketingsåret 1980-81.

Lovforslaget var identisk med et i 1. samling fremsat forslag (Se A. II. 1. saml. nr. 39). Dette lovforslag bortfaldt i medfør af folketingsvalget den 15. februar 1977.

Ved 2, behandling blev en række ændringsforslag stillet af mindretal forkastet. Blandt disse ændringsforslag var et af FP, V, KF og KrF stillet forslag om ophævelse af bestemmelsen om drift af en workshop og et af samme mindretal stillet forslag om ændring af den gældende lovs § 11 med det formål at tillægge kulturministeren kompetence til at ændre afgørelser truffet af filminstituttets bestyrelse vedrørende fordeling af bevillinger til filmformål i henhold til § 11 stk. 2.

Ved 3. behandling blev lovforslaget herefter vedtaget med 134 stemmer mod 32 (DKP, DR og KrF), medens ingen undlod at stemme.
Partiernes ordførere
Birte Weiss (S), Hans Christian Hansen (FP), Mette Madsen (V), Jes Schmidt (CD), Tove Jørgensen (DKP), Ole Henriksen (SF) og Bernhard Baunsgaard (RV)