Luk

Luk
Luk

Luk

B 72 Forslag til folketingsbeslutning om en videreudbygning af lov om offentlige veje. (Amternes overtagelse af en del af statsvejene).

Samling: 1977-78
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til udvalget om offentlige arbejder.

Forslaget til folketingsbeslutning indeholder en opfordring til regeringen om at fortsætte videreudviklingen af lov om offentlige veje (jfr. lovbekendtgørelse nr. 585 af 20. november 1975), med det formål at ændre vejbestyrelsernes kompetence, således at staten kun bliver vejbestyrelse for den del af vejnettet, der indgår i de internationale trafikforbindelser, samt den overordnede del af det regionale vejnet, samt at amtsrådene bliver vejbestyrelse for de nuværende landeveje og den del af hovedlandevejsnettet, der ikke indgår i det internationale trafikforbindelsesnet eller det landsdelsmæssige vejnet.

Forslaget til folketingsbeslutning fik stort set en positiv modtagelse i folketinget, idet dog flere ordførere anførte, at man først måtte afvente et igangværende udvalgsarbejde om dette spørgsmål, før man traf afgørelser af mere principiel karakter.

Udvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Jørgen Frederiksen (S), Helge Dohrmann (FP), Oluf von Lowzow (KF), Ib Bjørn Poulsen (SF), Ib Christensen (DR), Villy Fuglsang (DKP), Christian Christensen (KrF) og Niels Helveg Petersen (RV)