Luk

Luk
Luk

Luk

B 82 Forslag til folketingsbeslutning om fjernelse af mulighederne for skattecirkus baseret på forskydning mellem renteindtægter og renteudgifter.

Samling: 1977-78
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Forslaget havde følgende ordlyd:

»Folketinget opfordrer regeringen til snarest at fremsætte lovforslag med det sigte, at der i den skattepligtige indkomst skal medregnes renteindtægter og fradrages renteudgifter, der vedrører hele den periode, der er omfattet af den skattepligtiges indkomstår.«

Om baggrunden for forslaget anføres bl. a. følgende i de bemærkninger, der ledsagede forslaget:

»Forslaget tager sigte på at hindre den spekulationsmulighed, som ligger i, at renteindtægter normalt først medregnes på forfaldstidspunktet, således at f. eks. obligationsrenter for perioden 2. juli 1977-2. januar 1978 først medregnes i 1978-indkomsten, mens den modsvarende renteudgift på realkreditlånene forfalder til betaling pr. 11. december 1977 og fratrækkes i 1977.«

Forslaget blev fremsat (mundtligt) og behandlet sammen med forslag til folketingsbeslutning om begrænsning af mulighederne for skatteunddragelse gennem transaktioner med aktieselskaber, forslag til folketingsbeslutning om fjernelse af skattecirkusmulighederne i selskabsskattelovens paragraf 4 m. v. (Forskudt regnskabsår m. v.) og forslag til folketingsbeslutning om indgreb mod skatte- og afgiftsunddragelse gennem oprettelse af private fonds (»Den døde hånd«), se B. II. nr. 63, 65 og 66.

Skatte- og afgiftsudvalget afgav ikke betænkning over forslaget inden folketingsårets udløb.
Partiernes ordførere
Mogens Camre (S), Mogens Glistrup (FP), Anders Andersen (V), Niels Bollmann (CD), Hagen Hagensen (KF), Ole Olsen (SF), Ib Christensen (DR), Kaj Hansen (DKP), Arne Bjerregaard (KrF), Bernhard Baunsgaard (RV), Preben Wilhjelm (VS) og Mikael Lennart Waldorff (VS)