Luk

Luk
Luk

Luk

L 124 Forslag til lov om radio- og fjernsynsvirksomhed.

Af: Minister for kulturelle anliggender Niels Matthiasen ()
Samling: 1977-78
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til kulturudvalget.

I forhold til gældende lov, se Foketingsårbog 1972-73 side 248, indeholdt lovforslaget i det væsentlige følgende ændringer:

1. Danmarks Radios distriktsvirksomhed på lydradioområdet foreslås omdannet til 8 selvstændige offentlige radio- spredningsinstitutioner, der ledes af regionale radioråd og finansieres ved en andel af radio- og fjernsynslicensen.

2. Radiorådets sammensætning foreslås ændret, således at kredsen af stemmeberettigede medlemmer - ud over de af kulturministeren udpegede 2 medlemmer og 2 medarbejderrepræsentanter - fremtidig skal udgøres af 17 medlemmer udpeget af folketinget som repræsentanter for lyttere og seere. Det foreslås videre, at kulturministeren kan supplere radiorådet med indtil 8 tilforordnede, som deltager i radiorådets drøftelser af programvirksomheden uden stemmeret.

3. Der foreslås en omlægning af radiorådets arbejde, således at rådets kompetenceområde koncentreres om programvirksomheden og generelle økonomiske spørgsmål som godkendelse af handlingsplaner og regnskab. Afgørelsen i spørgsmål, som vedrører Danmarks Radios løbende administrative virksomhed, herunder personalespørgsmål, henlægges til et af kulturministeriet efter indstilling fra radiorådet nedsat forretningsudvalg på 9 medlemmer.

4. Formålsbestemmelsen for Danmarks Radios virksomhed foreslås suppleret med en bestemmelse om, at Danmarks Radio er forpligtet til at drage omsorg for, at optagelser af Danmarks Radios programmer kan stilles til rådighed for søfarende på danske skibe.

5. Den eksisterende hjemmel til at oprette et arkiv for optagelser af radio- og fjernsynsudsendelser præciseres og udbygges, jfr. betænkning nr. 785 om bevarelse m. v. af radio- og TV-udsendelser.

6. Der foreslås tilvejebragt hjemmel til en offentlig regulering af adgangen til lokal programfordeling i Grønland ved hjælp af radio- og kabelanlæg.

Lovforslaget kom til 1. behandling sammen med forslag til lov om radio- og fjernsynsvirksomhed (af Mølgaard (DR) m. fl.), se under A. II. nr. 59. Kulturudvalget nåede ikke at færdigbehandle lovforslaget inden samlingens afslutning.
Partiernes ordførere
Hans Hækkerup (S), Kr. Albertsen (S), Svend Andersen (FP), Nathalie Lind (V), Arne Melchior (CD), Grethe Fenger Møller (KF), Ole Henriksen (SF), Niels Mølgaard (DR), Tove Jørgensen (DKP), Bent Honoré (KrF), Niels Helveg Petersen (RV) og Mikael Lennart Waldorff (VS)