Luk

Luk
Luk

Luk

L 240 Forslag til lov om radio- og fjernsynsvirksomhed i Grønland.

Af: Minister for Grønland Jørgen Peder Hansen (S)
Samling: 1977-78
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til samme udvalg som forslag til lov om ændring af lov om rettens pleje i Grønland (se A. I., nr. 32).

Efter lovforslaget har hjemmestyret eneret til at udsende radio- og fjernsynsprogrammer gennem Grønlands Radio. Denne skal være en selvstændig offentlig institution, ledet af en radiostyrelse. De nærmere bestemmelser om radiostyrelsens sammensætning og Grønlands Radios styrelse i øvrigt skal fastsættes af hjemmestyret. Hjemmestyret kan desuden give koncessioner til drift af lokale private eller offentlige radio- og fjernsynsanlæg.

Om baggrunden for lovforslaget oplyses det bl. a. i de ledsagende bemærkninger:

»Medens staten hidtil har haft eneret til at udsende trådløse radio- og fjernsynsprogrammer i Grønland, jfr. § 25, stk. 1, i lov nr. 421 af 15. juni 1973 om radio- og fjernsynsvirksomhed, foreslås det i stk. 1, at eneretten fremover skal tilkomme hjemmestyret.«

»... Grønlands Radios virksomhed i henhold til § 1, stk. 2, forudsættes indtil videre udøvet gennem et samarbejde med de eksisterende private fjernsynskabelnet i Grønland derved, at de eksisterende private fjernsynsforeninger får koncession til fortsat at drive de lokale kabelfjernsynsnet. Fjernsynsformidlingen via de lokale kabelfjernsynsnet må dog foregå på radiostyrelsens programansvar og med forpligtelse for foreningerne til uden ændringer at bringe de af Grønlands Radio redigerede programmer. De nærmere betingelser for driften af de lokale radio- og fjernsynsanlæg fastsættes i koncessionerne. Herved kan bl. a. sikres, at gældende ophavsretlige bestemmelser og gældende bestemmelser om radiokommunikation i Grønland overholdes «

Der henvises i øvrigt til omtalen af dette lovforslag ovenfor under henholdsvis forslag til lov om Grønlands hjemmestyre (A. II., nr. 4) og forslag til lov om folkeskolen i Grønland (A. II. nr. 8).

Udvalget afgav ikke betænkning over lovforslaget, men derimod en beretning af 28. september 1978.
Partiernes ordførere
Søren B. Jørgensen (S), Helge Dohrmann (FP), Jørgen Brøndlund Nielsen (V), Erik Ninn-Hansen (KF), Erhard Jakobsen (CD), Lars Emil Johansen (SF), Villy Fuglsang (DKP), Alfred Hansen (DR), Svend Haugaard (RV), Arne Bjerregaard (KrF) og Steen Folke (VS)