Luk

Luk
Luk

Luk

L 241 Forslag til lov for Grønland om fritidsvirksomhed.

Af: Minister for Grønland Jørgen Peder Hansen (S)
Samling: 1977-78
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til samme udvalg som forslag til lov om ændring af lov om rettens pleje i Grønland (se A. I., nr. 32).

Lovforslaget indeholder følgende bestemmelser:

»§ 1. Grønlands hjemmestyre fastsætter ved landstingsforordning regler om:

1) fritidsundervisning for voksne,

2) ungdomsundervisning

3) foranstaltninger til beskæftigelse af børn og unge i deres fritid, herunder om klubvirksomhed.

§ 2. Grønlands hjemmestyre kan ved landstingsforordning fastsætte regler om andre fritidsforanstaltninger end dem, der er nævnt i § 1.

§ 3. Tidspunktet for lovens ikrafttræden bestemmes af ministeren for Grønland.

Stk. 2. Fra lovens ikrafttræden ophæves lov nr. 143 af 26. april 1972 om fritidsundervisning m. v. i Grønland.«

Om baggrunden for lovforslaget oplyses bl. a. følgende i de ledsagende bemærkninger:

»I overensstemmelse med bestemmelsen i § 5 i forslaget til lov om Grønlands hjemmestyre foreslås det, at det overlades til Grønlands hjemmestyre at fastsætte de nærmere regler om fritidsvirksomhed i Grønland.

Bestemmelsen i § 1 vedrører de foranstaltninger, der er omfattet af lov nr. 143 af 26. april 1972 om fritidsundervisning m. v. i Grønland. Det foreslås, at disse foranstaltninger fortsat opretholdes, men foranstaltningernes indhold og styrelsen af foranstaltningerne skal bestemmes af hjemmestyret.

Da der vil kunne være behov for iværksættelse af andre fritidsforanstaltninger end dem, der i henhold til § 1 skal gennemføres, foreslås der i § 2 åbnet mulighed for, at hjemmestyret, hvis det ønsker det, også kan fastsætte regler om andre fritidsforanstaltninger.«

Der henvises i øvrigt til omtalen af dette lovforslag ovenfor under henholdsvis forslag til lov om Grønlands hjemmestyre (A. II., nr. 4) og forslag til lov om folkeskolen i Grønland (A. II., nr. 8).

Udvalget afgav ikke betænkning over lovforslaget, men derimod en beretning af 28. september 1978.
Partiernes ordførere
Søren B. Jørgensen (S), Helge Dohrmann (FP), Jørgen Brøndlund Nielsen (V), Erik Ninn-Hansen (KF), Erhard Jakobsen (CD), Lars Emil Johansen (SF), Villy Fuglsang (DKP), Alfred Hansen (DR), Svend Haugaard (RV), Arne Bjerregaard (KrF) og Steen Folke (VS)