Luk

Luk
Luk

Luk

L 262 Lov om ændring af lov om social bistand.

(Forhøjelse af ydelser ved ændring af merværdiafgiften til 20,25 pct.).

Af: Socialminister Erling Jensen (S) Socialminister og Erling Jensen (S)
Samling: 1977-78
Status: Stadfæstet
Lov nr. 456 af 13-09-1978
Efter 1. behandling henvist til socialudvalget.

Ved loven forhøjedes beløbene til personlige fornødenheder til pensionister på plejehjem med et beløb, der ifølge bemærkningerne til lovforslaget medførte en nettoforhøjelse svarende til udgiftsstigningen p.g.a. momsforhøjelsen. Forhøjelserne gennemførtes såvel i de pr. 1/10-78 som i de pr. 1/1-79 gældende satser.

Lovforslaget kom til 1. behandling sammen med forslag til lov om ændring af lov om folkepension. (Forhøjelse af grundbeløb m. v. ved ændring af merværdiafgiften til 20,25 pct.), forslag til lov om ændring af lov om invalidepension m. v. (Forhøjelse af ydelser ved ændring af merværdiafgiften til 20,25 pct.), forslag til lov om ændring af lov om pension til enker m. fl. (Forhøjelse af grundbeløb m. v. ved ændring af merværdiafgiften til 20,25 pct.) og forslag til lov om ændring af lov om børnetilskud og andre familieydelser. (Forhøjelse af børnetilskud m. v. ved ændring af merværdiafgiften til 20,25 pct.).

Lovforslaget må endvidere ses i sammenhæng med en række andre lovforslag, som i august-september fremsattes af den nydannede SV-regering. Disse lovforslag er omtalt i forbindelse med behandlingen af forslag til lov om ændring af merværdiafgiftsloven. (Forhøjelse af afgiften) (se A.I. nr. 116).

Ved 3. behandling vedtoges forslaget enstemmigt med 160 stemmer.
Partiernes ordførere
Kr. Albertsen (S), Jørgen Junior (FP), Hans Jørgen Holm (V), Palle Simonsen (KF), Yvonne Herløv Andersen (CD), Lilli Gyldenkilde (SF), Tove Jørgensen (DKP), Alice Hedegaard (DR), Inge Krogh (KrF), Grethe Philip (RV) og Carl Thio Tyroll (VS)