Luk

Luk
Luk

Luk

B 19 Forslag til folketingsbeslutning om opsigelse af dobbeltbeskatningsaftaler med lande, der bevidst fungerer som skattely for udenlandske spekulanter

Samling: 1978-79
Status: Bortfaldet
Efter l. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Ifølge forslaget til folketingsbeslutning opfordres regeringen til som led i en samlet indsats mod udlandsdanskeres skatteunddragelsesmuligheder snarest at opsige aftaler om dobbeltbeskatning med lande, der fungerer som skattely.

Forslaget til folketingsbeslutning blev behandlet sammen med forslag til folketingsbeslutning om indgreb mod skatte- og afgiftsunddragelse gennem oprettelse af private fonds (»Den døde hånd«) (B.II. nr. 58), forslag til folketingsbeslutning om ophævelse af skattefradragsretten for livsforsikringer m. v. (3.000 kr.s fradraget) (B.II. nr. 59), forslag til folketingsbeslutning om afskaffelse af skattefritagelse for såkaldte kapitalpensioner (B.II. nr. 60), forslag til folkelingsbeslutning om indberetningspligt vedrørende valutatransaktioner (B.II. nr. 61), forslag til folketingsbeslutning om fuld offentlighed vedrørende økonomisk kriminalitet i form af skatteunddragelse (B.II. nr. 63) og forslag til folketingsbeslutning om effektivisering af skatteligningen af forbundne selskaber m. v. (B.II. nr. 64), alle forslag af Wilhjelm (VS) og Waldorff (VS).

Udvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Enrico Møller Andersen (S), Mogens Glistrup (FP), Uffe Ellemann-Jensen (V), Niels Kallesøe (KF), Niels Bollmann (CD), Ib Bjørn Poulsen (SF), Freddy Madsen (DKP), Ib Christensen (DR), Arne Bjerregaard (KrF) og Bernhard Baunsgaard (RV)