Luk

Luk
Luk

Luk

B 33 Forslag til folketingsbeslutning om borgernes retssikkerhed vedrørende udlevering og brug af CPR-numre

Samling: 1978-79
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til retsudvalget.

Beslutningsforslaget havde følgende indhold:

»Regeringen opfordres til at klargøre bestemmelserne om borgernes retssikkerhed i henseende til omfanget af udlevering og brug af personnumre og om fornødent at fremsætte lovforslag herom.

Endvidere opfordres regeringen til at drage omsorg for, at alle foranstaltninger over for kommunalbestyrelsesmedlemmer, der har stemt for nægtelse af udlevering af personnumre på sociale klienter i de respektive kommuner til Danmarks Statistik, stilles i bero, indtil der foreligger en ændring af lovgivningen som ovenfor nævnt eller en endelig retsafgørelse om, at der i den nugældende lovgivning er hjemmel til at pålægge kommuner at udlevere identifikationskoder på borgerne til statistisk brug.«

Ved 1. behandlingen blev forslaget afvist af justitsministeren, idet ministeren fandt, at der var taget stilling til de rejste spørgsmål i de registerlove, folketinget vedtog i samlingen 1977-78.

Forslaget til folketingsbeslutning blev i øvrigt afvist af ordførerne for S, V, FP og CD, mens de øvrige partiers ordførere fandt, at der var behov for en sådan klargøring.

Retsudvalget afgav ikke betænkning over forslaget til folketingsbeslutning inden samlingens slutning.
Partiernes ordførere
Mette Groes (S), Steffen Kjærulff-Schmidt (FP), Anders Fogh Rasmussen (V), Mimi Jakobsen (CD), Annelise Gotfredsen (KF), Ebba Strange (SF), Tove Jørgensen (DKP), Helga Soltau (DR), Bernhard Baunsgaard (RV), Inge Krogh (KrF) og Carl Thio Tyroll (VS)