Luk

Luk
Luk

Luk

B 80 Forslag til folketingsbeslutning om periodiske syn af motorkøretøjer m.v.

Af: Ole Olsen (SF), Gert Petersen (SF), Ebba Strange (SF) og Ib Bjørn Poulsen (SF)
Samling: 1978-79
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til retsudvalget.

Forslaget til folketingsbeslutning havde følgende ordlyd:

»Folketinget opfordrer regeringen til at gennemføre periodiske syn af motorkøretøjer efter følgende retningslinier:

Motorkoretojer m.v., som er registreringspligtige i henhold til færdselsloven, skal indkaldes til syn på statens motorkontorer hvert andet år - første gang 3 år efter køretøjets første indregistrering her i landet. Brugte motorkøretøjer m.v., der indføres fra udlandet, underkastes syn forinden første indregistrering her i landet og herefter hvert andet år.«

Forslaget er en genfremsættelse af et i folketingsåret 1977-78 fremsat forslag (se Folketingsårbogen 1977-78, s. 484).

Forslaget til folketingsbeslutning blev fremsat og behandlet sammen med forslag til lov om afgift af mineralske olier og olieprodukter, (se A.II. nr. 64), forslag til lov om afgift af papirmasse og varer heraf (se A.II. nr. 65), forslag til lov om ændring af lov om registreringsafgift af motorkøretøjer m.v., (se A.II. nr. 66), forslag til folketingsbeslutning om oprettelse af en energi- og ressourcefond samt et energi- og ressourceråd, (se B.II. nr. 21), forslag til folketingsbeslutning om vægtafgift af motorkøretøjer m.v., (se B.II. nr. 77), forslag til folketingsbeslutning om bevarelse af gasforsyning, (se B.II. nr. 22), forslag til folketingsbeslutning om forbud mod installering af elvarme, (se B.II. nr. 15), forslag til folketingsbeslutning om påbud om forberedelse af nybyggeri for installering af solvarmeanlæg, (se B.II. nr. 16), forslag til folketingsbeslutning om ændring af lov om forbrugsbegrænsende foranstaltninger, (se B.II. nr. 78), forslag til folketingsbeslutning om obligatorisk deklaration af elforbrug, (se B.II. nr. 23), forslag til folketingsbeslutning om forbud mod anvendelse af engangsservice i statens virksomheder, institutioner m.v., (se B.II. nr. 48), forslag til folketingsbeslutning om fjernvarme og centralvarmesystemer, (se B.II. nr. 24) og forslag til folketingsbeslutning om iværksættelse af nyt bygningsreglement (se B.II. nr. 17).

Ved 1. behandling oplyste justitsministeren, at regeringen var indstillet på at bede færdselssikkerhedskommissionen om at underkaste spørgsmålet en fornyet vurdering.

Retsudvalget, hvortil forslaget henvistes, afgav ikke betænkning herover.
Partiernes ordførere
Ritt Bjerregaard (S), Ole Maisted (FP), Uffe Thorndahl (FP), Hans Jørgen Holm (V), Birgith Mogensen (CD), Annelise Gotfredsen (KF), Ole Olsen (SF), Kaj Hansen (DKP), Niels Mølgaard (DR), Svend Haugaard (RV), Arne Bjerregaard (KrF) og Mikael Lennart Waldorff (VS)