Luk

Luk
Luk

Luk

B 81 Forslag til folketingsbeslutning om bevarelse af gasforsyning

Af: Ole Olsen (SF), Gert Petersen (SF), Ebba Strange (SF) og Ib Bjørn Poulsen (SF)
Samling: 1978-79
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til det energipolitiske udvalg.

Forslaget havde følgende ordlyd:

»Folketinget opfordrer regeringen til at fremsætte lovforslag om forbud mod nedlæggelse af anlæg til forsyning af beboelseskvarterer med gas, så længe varmeplanen for hele landet ikke er udarbejdet.«

Forslaget var en del af socialistisk folkepartis forslag til en energi- og ressourcepolitik. De øvrige forslag, som forslaget blev fremsat sammen med, er anført under forslag til folketingsbeslutning om periodiske syn af motorkøretøjer m.v., se B. II. nr. 40.

Forslaget kom til l. behandling sammen med de øvrige forslag. Handelsministeren så med sympati på SFs bestræbelser for at få løst nogle af energiproblemerne. Han måtte imidlertid, ligesom de øvrige ordførere, tage afstand fra en isoleret løsning af et sådant enkeltproblem, der nødvendigvis måtte ses i en større energipolitisk og økonomisk sammenhæng.

Det energipolitiske udvalg afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Ritt Bjerregaard (S), Uffe Thorndahl (FP), Hans Jørgen Holm (V), Birgith Mogensen (CD), Annelise Gotfredsen (KF), Ole Olsen (SF), Kaj Hansen (DKP), Niels Mølgaard (DR), Arne Bjerregaard (KrF), Svend Haugaard (RV) og Mikael Lennart Waldorff (VS)