Luk

Luk
Luk

Luk

B 93 Forslag til folketingsbeslutning om nedsættelse af udvalg med henblik på indførelse af plejeorlov for slægtninge til døende personer

Samling: 1978-79
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til socialudvalget.

Ifølge forslaget skulle folketinget opfordre regeringen til at nedsætte et udvalg med det sigte at indføre plejeorlov, hvilket vil sige, at der skabes praktisk og økonomisk mulighed for, at nært beslægtede kan yde en døende slægtning pleje i den sidste del af livsfasen.

Under forslagets første behandling oplyste socialministeren, at han havde i sinde at invitere en række personer med særlig viden og interesse for de af beslutningsforslaget omfattede spørgsmål til en drøftelse herom. Af disse drøftelser skulle udarbejdes et referat til videre orientering af folketinget og folketingets socialudvalg.

Socialudvalget afgav beretning over beslutningsforslaget, hvori gentoges ministerens løfte om at tilsende udvalget referat af de nævnte drøftelser.
Partiernes ordførere
Eva Gredal (S), Jørgen Junior (FP), Hans Jørgen Holm (V), Karen Thurøe Hansen (KF), Yvonne Herløv Andersen (CD), Lilli Gyldenkilde (SF), Gertrud Stjernholm Nielsen (DKP), Alice Hedegaard (DR), Grethe Philip (RV) og Inge Krogh (KrF)