Luk

Luk
Luk

Luk

F 4 Hvilke omgående forholdsregler agter ministeren at træffe for at hindre, at der i områder i Christiania foregår optrappet handel med farlige - såkaldte hårde - narkotika, og finder ministeren, at det kan forsvares at opretholde områder med beboelse i Christiania, hvor der foregår grov kriminalitet?

Til: Justitsminister Nathalie Lind (V)
Samling: 1978-79
Status: Foretaget
I den efterfølgende debat deltog - foruden ordføreren for forespørgerne og justitsministeren - følgende ordførere for partierne: Tastesen (S), Voigt (FP), Mette Madsen (V), Mimi Jakobsen (CD), Ebba Strange (SF), Tove Jørgensen (DKP), Grethe Philip (RV), Jens Møller (KrF), Schak Nielsen (DR) og Steen Folke (VS). Uden for ordførernes kreds talte Poul Dalsager (S), Glensgård (FP), Knud Lind (FP), Ellemann-Jensen (V), Jens Peter Jensen (V) og Melchior (CD).

Under forhandlingerne fremsatte Ninn-Hansen (KF) følgende forslag om motiveret dagsorden (F. sp. 1481):

»Folketinget opfordrer regeringen til omgående at sikre ordensmagten rimelige vilkår under dens nødvendige arbejde med efterforskning af kriminaliteten i Christiania.

Regeringen opfordres endvidere til at træffe alle nødvendige foranstaltninger til bekæmpelse af den alvorlige og voksende kriminalitet i Christiania, derunder at foretage lukning eller nedrivning af bygninger, der i særlig grad danner rammen om kriminelle handlinger.

Tinget går derefter over til næste punkt på dagsordenen.«

Voigt (FP) fremsatte følgende forslag om motiveret dagsorden (F. sp. 1489):

»Folketinget pålægger regeringen at bringe christianitternes besættelse af Bådsmandsstrædes kaserne til ophør hurtigst muligt.

Tinget går derefter over til næste punkt på dagsordenen.«

Tove Jørgensen (DKP) fremsatte følgende forslag om motiveret dagsorden (F. sp. 1496):

»Idet folketinget konstaterer, at narkotikamisbruget har sin årsag i samfundsmæssige sociale og økonomiske problemer,

pålægger folketinget regeringen øjeblikkelig at stille de nødvendige økonomiske ressourcer til rådighed for det sociale, pædagogiske og psykologiske behandlingsapparat med henblik på en effektiv bekæmpende og forebyggende indsats over for narkotikamisbruget i hele landet

og går dermed over til næste sag på dagsordenen.«

Schak Nielsen (DR) fremsatte følgende forslag om motiveret dagsorden (F. sp. 1511):

»Folketinget opfordrer justitsministeren til at foranledige, at politiet sætter alle sine kræfter ind på at finde og afsløre de bagmænd for narkohandel, der ødelægger mennesker og bykvarterer, herunder også Christiania.

Tinget går derefter over til næste punkt på dagsordenen.«

Steen Folke (VS) fremsatte på vegne af SF og VS følgende forslag om motiveret dagsorden (F. sp. 1516):

»Idet folketinget tager afstand fra politiets provokerende aktion i Christiania dagen før forespørgselsdebatten,

konstaterer tinget, at myndighederne kun gennem et reelt samarbejde med Christianias beboere kan bidrage til bekæmpelse af handel med hårde stoffer i fristaden,

og går derefter over til næste sag på dagsordenen.«

Tastesen (S) fremsatte på vegne af S og V følgende forslag om motiveret dagsorden (F. sp. 1524):

»Idet folketinget tager justitsministerens redegørelse til efterretning,

går tinget over til næste punkt på dagsordenen.«

Det af Tastesen (S) stillede dagsordensforslag vedtoges med 78 stemmer (S, V og RV) mod 56; 12 (SF, DR og Bolvig (RV)) stemte hverken for eller imod.

Hermed bortfaldt det af Ninn-Hansen (KF), det af Voigt (FP), det af Tove Jørgensen (DKP), det af Schak Nielsen (DR) og det af Steen Folke (VS) stillede dagsordensforslag.
Partiernes ordførere
Bernhardt Tastesen (S), Mogens Voigt (FP), Mette Madsen (V), Mimi Jakobsen (CD), Erik Ninn-Hansen (KF), Ebba Strange (SF), Tove Jørgensen (DKP), Thyge Schak Nielsen (DR), Grethe Philip (RV), Jens Møller (KrF) og Steen Folke (VS)