Luk

Luk
Luk

Luk

L 101 Lov om statsgaranti for driftslån til virksomheder inden for konsumfiskeindustrien.

Af: Fiskeriminister Svend Jakobsen (S)
Samling: 1978-79
Status: Stadfæstet
Lov nr. 22 af 07-02-1979
Efter 1. behandling henvist til landbrugs- og fiskeriudvalget.

Efter loven kan fiskeriministeren yde garanti af statskassen for lån til driftsformål, som i finansåret 1979 inden for en samlet beløbsramme af 50 mill. kr. ydes til virksomheder inden for konsumfiskeindustrien. Den del af garantisummen, der ikke er udnyttet i finansåret 1979, kan overføres til det følgende finansår.

Garanti for lån kan ydes til virksomheder, der på grund af stigende økonomiske krav i forbindelse med nødvendige omstillinger som følge af forsyningsvanskeligheder likviditetsmæssigt befinder sig i en situation, der vanskeliggør driften.

Garantier kan ikke udstrækkes til mere end 6 år fra datoen for lånets optagelse. Lånet er afdragsfrit i det første år, og renten i denne periode tilskrives lånet, der herefter afdrages i løbet af de følgende 5 år.

Fiskeriministeren oplyste i den skriftlige fremsættelse, at lovforslaget er baseret på en enstemmig indstilling fra fiskerikommissionen af 9. juni 1975, der for nylig har afgivet betænkning, og hvori det indstilles, at en statsgarantiordning svarende til lovforslaget gennemføres. Formålet med lovforslaget er at sikre, at virksomheder inden for konsumfiskeindustrien, der gennemfører omstillinger som følge af forsyningsvanskeligheder, får sikkerhed for, at der ikke i den forbindelse opstår likviditetsmæssige vanskeligheder.

Lovforslaget blev fremsat og behandlet sammen med forslag til lov om en midlertidig oplægningsordning for danske fiskerfartøjer (se nærmest følgende sag).

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 133 stemmer mod 44 (FP, DR og VS).
Partiernes ordførere
Svend Andersen (S), Finnur Erlendsson (FP), Kristen Østergaard (V), Oluf von Lowzow (KF), Therkel Christensen (CD), Ib Bjørn Poulsen (SF), Karl Møller (DKP), Thyge Schak Nielsen (DR), Arne Bjerregaard (KrF) og Svend Haugaard (RV)