Luk

Luk
Luk

Luk

L 172 Forslag til lov om ændring af lov om bispeembeders besættelse og om adgang til stiftsbåndløsning

Samling: 1978-79
Status: Bortfaldet
Efter I. behandling henvist til kirkeudvalget.

Lovforslaget vedrører ændringer om:

1) Betingelserne for at kunne beskikkes til biskop.

2) Valgproceduren for bispevalg.

3) Stedet for bispevielser.

Udvalget afgav en beretning over lovforslaget. Af denne fremgår følgende:

»Kirkeministeren har erklæret sig enig i ønsket om en revision af loven, men har ikke fundet det tilrådeligt at gennemføre lovændringer uden et forudgående udvalgsarbejde. Kirkeministeren har derfor i et svar til udvalget oplyst, at han ved skrivelse af 24. april 1979 har anmodet forskellige organisationer om at ville udpege repræsentanter til et udvalg, der vil få i alt 6 medlemmer, nemlig 2 repræsentanter for Landsforeningen af Menighedsrådsmedlemmer, 1 repræsentant for Den danske Præsteforening, der er anmodet om at ville udpege en provst, der tillige kan repræsentere Danmarks Provsteforening, 1 biskop samt 2 repræsentanter fra kirkeministeriet. Udvalget skal gennemgå de nugældende bestemmelser og overveje, hvilke ændringer der eventuelt måtte være anledning til at søge gennernført.

På dette grundlag og da spørgsmålet om stedet for bispevielser allerede er afgjort, finder udvalget, at yderligere ændringer bør afvente ovennævnte udvalgs indstilling.«
Partiernes ordførere
Johan Nielsen (S), Ernst B. Schmidt (FP), Henrik Toft (V), Yvonne Herløv Andersen (CD), Karl Kjelgaard (KF), Johannes Burgdorf (KF), Ole Olsen (SF), Lis Starcke (DR), Inger Stilling Pedersen (KrF), Steen Folke (VS) og Asger Lindinger (EP)