Luk

Luk
Luk

Luk

L 42 Lov om ændring af lov om tjenestemandspension.

Af: Finansminister Knud Heinesen (S)
Samling: 1978-79
Status: Stadfæstet
Lov nr. 592 af 29-11-1978
Efter 1. behandling henvist til arbejdsmarkedsudvalget.

Efter loven, der trådte i kraft den 1. januar 1979, kan finansministeren tillade, at samordningsfradrag i tjenestemandspensionen nedsættes eller bortfalder, såfremt den samordnede efterlønsydelse er lavere end tjenestemandspensionen med tillæg af den sociale pensions grundbeløb og pensionstillæg efter de forud for lovens ikraftræden gældende regler.

Om baggrunden for lovforslaget udtalte finansministeren i sin fremsættelsestale:

»Lovforslaget er en følge af lov nr. 252 af 8. juni 1978 om ændring af lov om folkepension. (Ændring af grundbeløb og pensionstillæg samt forhøjelse af pension til samgifte m. v.), lov nr. 253 af s. d. om ændring af lov om invalidepension m. v. (Ændring åf grundbelob og pensionstillæg samt forhøjelse af pension til samgifte m. v.) og lov nr. 254 af s. d. om ændring af lov om pension til enker m. fl. (Ændring af grundbeløb og pensionstillæg m. v.).

Efter disse love gennemføres der med virkning fra den 1. januar 1979 bl. a. en forhøjelse af folke-, invalide- og enkepensionens grundbeløb med en tredjedel af pensionstillægget. Den resterende del af pensionstillægget bibeholdes som et tillæg til den sociale pension.

Socialministeren oplyste ved fremsættelsen af forslagene til de nævnte love i folketinget, at finansministeren som en følge af de foreslåede ændringer i de sociale pensionsregler ville fremsætte forslag til en ændring af tjenestemandspensionsloven, der sikrede, at ingen tjenestemandspensionist som følge af reglerne om indregning af pensionstillæg i de sociale pensioners grundbeløb fik reduceret sin samlede offentlige efterløn.«

Med hensyn til de 3 ovenfor nævnte love kan henvises til omtalen heraf i Folketingsårbog 1977-78, side 239ff.

Lovforslaget blev ved 3. behandling vedtaget med 120 stemmer mod 23 (FP).
Partiernes ordførere
Otto Mørch (S), Mogens Glistrup (FP), Bent Wissing (FP), Hans Jørgen Holm (V), Grethe Fenger Møller (KF), Bodil Liventhal (CD), Ole Henriksen (SF), Tove Jørgensen (DKP), Thyge Schak Nielsen (DR) og Bernhard Baunsgaard (RV)