Luk

Luk
Luk

Luk

L 61 Forslag til lov om ændring af lov om ejerlejligheder.

Samling: 1978-79
Status: 3. behandlet/Forkastet
Efter 1. behandling henvist til boligudvalget. Lovforslaget går ud på i loven at fastslå, at boligbyggeri, der er opført som almennyttigt byggeri, kun er undtaget fra ejerlejlighedslovens bestemmelser, så længe det tilhører et almennyttigt boligselskab.

Om baggrunden for lovforslaget hedder det i de ledsagende bemærkninger bl.a.:

»Forslagsstillerne ønsker at fjerne enhver tvivl om boligministeriets fortolkning af § 10, stk. 2, nr. 2, i ejerlejlighedsloven og henviser i øvrigt til ombudsmandens redegørelse af 11. september 1978, hvoraf det fremgår, at ombudsmanden finder det utilfredsstillende, såfremt der ikke forholdsvis hurtigt opnås en afklaring af det omtalte fortolkningsspørgsmål.«

Der henvises i øvrigt til den grundige forhandling, der fandt sted ved lovforslagets 1. og 3. behandling, samt til den af boligudvalget afgivne betænkning.

Ved 3. behandling blev lovforslaget forkastet med 93 stemmer imod og 39 for (FP, KF, CD og KrF).
Partiernes ordførere
Preben Steen Nielsen (S), Kirsten Jacobsen (FP), Anders Fogh Rasmussen (V), Johan Philipsen (V), Ib Langsted (CD), Keld Andersen (KF), Ib Bjørn Poulsen (SF), Kaj Hansen (DKP), Freddy Madsen (DKP), Thyge Schak Nielsen (DR), Arne Bjerregaard (KrF), Niels Helveg Petersen (RV) og Preben Wilhjelm (VS)