Luk

Luk
Luk

Luk

L 95 Lov om ændring af lov om administration af Det europæiske økonomiske Fællesskabs forordninger om markedsordninger for landbrugsvarer m. v.

Af: Landbrugsminister Niels Anker Kofoed (V)
Samling: 1978-79
Status: Stadfæstet
Lov nr. 44 af 14-02-1979
Efter 1. behandling henvist til landbrugs- og fiskeriudvalget.

Med lovændringen præciseres, at den del af den amtskommunale grundskyld, der i henhold til lov om udskrivning af amtskommunal grundskyld opkræves hos landbrugsejendomme og indbetales til statskassen, indgår i den i loven nævnte fond.

Loven havde virkning fra den 1. januar 1979.

I den skriftlige fremsættelse oplyste landbrugsministeren, at behovet for en sådan præcisering er opstået, eftersom kommunerne i 1979, foruden at indbetale en del af den amtskommunale grundskyld hidrørende fra landbrugsejendomme, også skal indbetale en del af den amtskommunale grundskyld hidrørende fra gartneri, frugtplantage og planteskole.

Lovforslaget blev fremsat og behandlet sammen med forslag til lov om ændring af lov om administration af Det europæiske økonomiske Fællesskabs forordninger om markedsordninger for frugt og gartneriprodukter m. v. (Se nærmest følgende sag).

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 149 stemmer mod 11 (VS og DR); 14 (SF og DKP) medlemmer tilkendegav, at de hverken stemte for eller imod.
Partiernes ordførere
Bjørn Rømer Westh (S), Anker Tang Sørensen (FP), Svend Karlskov Jensen (V), Oluf von Lowzow (KF), Therkel Christensen (CD), Ib Bjørn Poulsen (SF), Karl Møller (DKP), Thyge Schak Nielsen (DR), Arne Bjerregaard (KrF) og Svend Haugaard (RV)