Luk

Luk
Luk

Luk

B 123 Forslag til folketingsbeslutning om ophævelse af skattefradragsretten for livsforsikringer m. v. (3.000 kr.s fradraget)

Samling: 1979-80 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Forslaget havde følgende ordlyd:

»Folketinget opfordrer regeringen til snarest muligt at tage skridt til ophævelse af det gældende fradrag - på indtil 3.000 kr. - for præmier og indskud på livsforsikringer, gruppelivsforsikringer, syge- og ulykkesforsikringer samt børneopsparings- og selvpensioneringskonti.«

Forslaget var en genfremsættelse af et i folketingsåret 1978-79 fremsat tilsvarende forslag, se Folketingsårbog 1978-79, side 421.

Forslaget kom til 1. behandling sammen med forslag til folketingsbeslutning om forhøjelse af det faste lønmodtagerfradrag (B II, nr. 75), forslag til folketingsbeslutning om forenklet skattemæssig behandling af biler, der benyttes både erhvervsmæssigt og privat (B II, nr. 76), forslag til folketingsbeslutning om en reform vedrørende pensionsordninger m. v. (B II, nr. 77), forslag til folketingsbeslutning om ophævelse af 3.000 kr.s fradraget (B II, nr. 78), forslag til folketingsbeslutning om ophævelse af fradragsretten for gaver (B II, nr. 79) og forslag til folketingsbeslutning om ophævelse af fradragsretten for indskud på etableringskonti (B II, nr. 80).

Udvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Hans Erenbjerg (S), Helge Dohrmann (FP), Anders Christian Poulsen (V), Hagen Hagensen (KF), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Bernhard Baunsgaard (RV), Mikael Lennart Waldorff (VS) og Ole Flygaard (DR)