Luk

Luk
Luk

Luk

L 132 Lov om visse hovedlandevejsstrækninger.

Af: Minister for offentlige arbejder Jens Risgaard Knudsen (S)
Samling: 1979-80 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 269 af 16-06-1980
Efter 1. behandling henvist til udvalget om offentlige arbejder.

Loven giver ministeren for offentlige arbejder bemyndigelse til som motorvej at anlægge følgende vejstrækninger:

1. En hovedlandevej i forlængelse af den under anlæg værende del af den jyske motorvej nord for Vejle i en linje vest om Løsning og Hatting til forbindelse med den ligeledes under anlæg værende del af den jyske motorvej ved Egebjerg.

2. En hovedlandevej i forlængelse af Vestmotorvejsstrækningen Køge-Ringsted fra Ringsted nord om Sorø til Skovse til forbindelse med Vestmotorvejsstrækningen syd om Slagelse til Halsskov.

Endvidere bemyndiges ministeren til som hovedlandevej at anlægge en vej fra hovedlandevej 122, Holbæk-Nykøbing Sj., fra Hønsinge Nørremark nord om Vig til et punkt på hovedlandevej 123, Nykøbing Sj.-Odden Færgehavn, umiddelbart vest for Lumsås (Kirkeåsvejen).

Af udvalgets betænkning fremgår følgende formulering:

»Vedrørende lovforslagets § 2 (Kirkeåsvejen) forudsætter et flertal (S, V, RV og CD), at dette projekt ikke forsinker færdiggørelsen af de sidste rester af det lille motorvejs-H, herunder strækningerne i Sønderjylland og på Fyn.

Ministeren for offentlige arbejder har kunnet tilslutte sig dette.«

Endvidere oplyser ministeren for offentlige arbejder i udvalgets betænkning, at han af besparelsesgrunde har fundet det nødvendigt at udskyde anlægget af Kirkeåsvejen i 1 år, hvilket betyder, at vejen først kan åbnes i 1985.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 116 stemmer imod 37 (FP, SF, VS, DR). Ingen undlod at stemme.
Partiernes ordførere
Aage Andersen (S), Svend Erik Hovmand (V), Helge Dohrmann (FP), Svend Heiselberg (V), Henning Grove (KF), Margrete Auken (SF), Jens Bilgrav-Nielsen (RV), Niels Bollmann (CD), Birgith Mogensen (CD), Kurt Hansen (VS), Christian Christensen (KrF) og Alfred Hansen (DR)