Luk

Luk
Luk

Luk

L 146 Lov om ændring af lov om støtte til erhverv i Grønland.

Af: Minister for Grønland Jørgen Peder Hansen (S)
Samling: 1979-80 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 160 af 06-05-1980
Efter 1. behandling henvist til samme udvalg som forslag til lov om tilskud til oprettelse af en erhvervsudviklingsfond i Grønland.

Ved loven ophæves § 29 (revisionsbestemmelsen) i lov om støtte til erhverv i Grønland, jfr. lovbekendtgørelse nr. 175 af 17. april 1978.

Om baggrunden for lovforslaget oplyste ministeren for Grønland følgende i den skriftlige fremsættelse:

»Ved den sidste ændring af loven, som trådte i kraft den 1. januar 1978, blev der indsat en bestemmelse om, at forslag om en ny revision af loven skulle fremsættes for folketinget senest i indeværende folketingsår.

Bestemmelsen blev indsat på baggrund af foreliggende vanskeligheder med bedømmelsen af specielt fiskerfartøjers økonomi samt af, hvilke virkninger visse forbedrede støttemuligheder ville få.

Det må imidlertid påregnes, at det grønlandske hjemmestyre i løbet af en kortere årrække overtager hele erhvervsområdet i Grønland, herunder erhvervsstøtten, i henhold til reglerne i hjemmestyreloven herom.

Endvidere har loven, som den fremtræder efter den sidste ændring, i det væsentlige fungeret tilfredsstillende.

Forslaget indeholder derfor en ophævelse af tidsbegrænsningen for en fornyet revision af loven, idet jeg finder det rigtigst at overlade vurderingen af nødvendigheden heraf til hjemmestyret.

Grønlands hjemmestyre har givet principiel tilslutning til lovforslaget.«

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 130 stemmer mod 14 (FP).
Partiernes ordførere
Erik Andersen (Sønderjyllands amt) (S) og Finnur Erlendsson (FP)