Luk

Luk
Luk

Luk

L 175 Lov om udbygning af Københavns lufthavn, Kastrup.

Af: Minister for offentlige arbejder Jens Risgaard Knudsen (S)
Samling: 1979-80 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 271 af 16-06-1980
Efter 1. behandling henvist til udvalget om offentlige arbejder.

Loven indeholder dels en ophævelse af lov nr. 415 af 13. juni 1973 om anlæg af en lufthavn på Saltholm, dels bestemmelser om udbygning af Københavns lufthavn, Kastrup.

Udbygningen skal ske efter følgende retningslinier:

a) Placeringen af lufthavnens tværbane (12-30) ændres ved en forskydning af denne ca. 500 m mod kystlinjen samtidig med, at der foretages en drejning af banen 6-7° mod vest.

b) I det som nordafsnit betegnede område foretages udbygning af terminalbygningerne med tilhørende fingersystemer og standpladsområder for ekspedition af passagerer i udenrigstrafik. Til afløsning af den nuværende indenrigsterminal opføres i nordafsnittets vestlige del endvidere en ny terminalbygning med tilhørende standpladsområde til ekspedition af passagerer i indenrigstrafik. I nordafsnittets østlige del udbygges hangar- og værkstedsområdet, og der etableres et brændstofforsyningsanlæg.

c) I det som østafsnit betegnede område opføres en luftgodsstation, et flyvekøkken og en brandstation samt værksteder til supplement af værksteder i nordafsnittet. På området etableres endvidere flystandpladser.

d) I det som sydafsnit betegnede område opføres hangarer og værksteder samt administrationsbygninger for luftfartsselskaber.

e) I det som vestafsnit betegnede område udbygges anlæg og bygninger for sikringstjenester og for lufthavnens værksteds- og vedligeholdelsesfunktioner samt om fornødent bygninger for luftfartsmyndighedernes administration. I området opføres endvidere et flyvekøkken. Endvidere indeholder loven bestemmelse om, at der inden for særligt støjbelastede områder kan ydes statstilskud til støjisolering af ejendomme.

Lovforslaget blev behandlet sammen med forslag til lov om ændring af lov om Københavns lufthavnsvæsen (se nærmest foranstående sag).

Lovforslaget blev ved 3. behandling vedtaget med 108 stemmer imod 32 (FP, SF, VS og Bolvig (RV)). 12 (RV, DR) tilkendegav, at de hverken stemte for eller imod.
Partiernes ordførere
Normann Andersen (S), Ivar Hansen (V), Leif Glensgård (FP), Henning Grove (KF), Margrete Auken (SF), Jens Bilgrav-Nielsen (RV), Niels Bollmann (CD), Kurt Hansen (VS) og Alfred Hansen (DR)