Luk

Luk
Luk

Luk

L 209 Lov om ændring af lov om tobaksafgifter.

Af: Minister for skatter og afgifter Karl Hjortnæs (S)
Samling: 1979-80 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 220 af 04-06-1980
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Den ved loven fastsatte afgiftssats for cigaretter betød, at den prisstigning, som fremkom som følge af momsforhøjelsen, jfr. loven om ændring af merværdiafgiftsloven (Forhøjelse af afgiften) (nærmest foranstående sag) blev afrundet til 1,5 øre pr. cigaret. Samtidig blev med lovens § 4 givet de handlende mulighed for fra lovens ikrafttrædelsesdato at forhøje priserne for deres lagre af allerede afgiftsberigtigede cigaretter m. v. til beløb svarende til de for »nye« varer gældende priser med den forhøjede moms uden efterberigtigelse.

Lovforslaget var et led i regeringens samlede økonomiske politik, som foruden dette omfattede en række andre samtidig fremsatte forslag, der er anført under forslag til lov om ændring af merværdiafgiftsloven. (Forhøjelse af afgiften). (Se A.I. nr. 113).

Lovforslaget kom til 1. og 2. behandling sammen med forslag til lov om ændring af merværdiafgiftsloven (Forhøjelse af afgiften) og forslag til lov om beregning af merværdiafgift af parfumer, toiletmidler m. v., se nærmest foranstående og nærmest følgende sag.

Forslaget er i det væsentlige af teknisk karakter, foranlediget af forhøjelsen af momsen sammenholdt med at der ved beskatningen af tobaksvarer anvendes pris- eller stempelmærker.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 84 stemmer mod 67 (V, KF, FP, VS og DR), mens 11 (SF) undlod at stemme.
Partiernes ordførere
Mogens Camre (S), Helge Dohrmann (FP), Uffe Ellemann-Jensen (V), Lars P. Gammelgaard (KF), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Bernhard Baunsgaard (RV), Niels Bollmann (CD), Mikael Lennart Waldorff (VS) og Arne Bjerregaard (KrF)